25 Kasım, 2009

Kardeşime Aşı Alerji Yaptı:(



Üniversitede okuyan kardeşim pazartesi günü gidip domuz girbi aşısı olmuş. Aşıdan yaklaşık 20 dakika sonra elleri kızarmış ve şişmiş. Neyse ki tıp öğrencisi zaten, hemen acile gitmiş damar yolu açmışlar, ilaç vermişler. Biz de çok korktuk, endişelerimizle çocuğu saat başı arayıp kontrol ettik ama kendisi de çok korkmuş... Eşim, babam, babanem, dedem, yengemler hepimiz 2 hafta kadar önce olduk aşıyı ve en küçük bir kaşıntı bile olmadı. Ama kardeşimde patladı... Onun zaten sivrisinek ısırığına bile ajerjisi var, hemen davul gibi kıpkırmızı şişer ısırılan yer ama aşının da böyle bir alerji yapacağını tahmin edemedik... Neyse ki şimdi iyi, şişlikler de inmiş.

Ben hala aşının en güvenli yol olduğunu düşünüyorum ama herkesin kendi kararı tabii ki...

13 kişi üşenmeyip içini döktü:

Onuncu Köyün Adamı dedi ki...

Ben herşeye rağmen en baştan beri aşıdan tarafım. Yazınızı okumaya başladığımda eyvah yanıldımmı dedim ama kardeşinizin alerjik hassaslığı varmış. Geçmiş olsun.

Aslı dedi ki...

Çok teşekkür ederiz:) Benim eşim doktor, babam doktor, kardeşim de tıp öğrencisi ve hepsi aynı fikirde: Aşı olunmalı.

Allah korusun, alerjik reaksiyon insanı korkutuyor tabii ki ama kardeşim şu anda bir sorunu olmasa da astım hastası olarak doğdu. 12-13 yaşından beri hiç bir sorunu yok ama yine de grip olsa alerjik reaksiyonun yaşattığından çok daha kötüsünü yaşayabilirdi...

EBRULİ dedi ki...

Aslı'cım çok geçmiş olsunnn.Doktor aileye sahip olmak ne güzel.Aşı konusuna gelince.Yok gelmiicem ben bu konuya :))

Aslı dedi ki...

Heheh gerçekten de güzel, babam çocuk doktoru bir çocuğum olsa 5 dakikada bir arar birşeyler sorarrım kesin:))

Aslında ben de aşı hakkında konuşmamaya karar vermiş ve konuyu kapatmıştım ama kardeşim böyle olunca bizim ailenin tekrar gündemine oturdu bu konu...

gizemel dedi ki...

ben de aşı olacaktım ama vazgeçtim çünkü yeğen,m,n doktoru aşı oldu ve 10 gün yatmış,bir hocamızın arkadaşı aşı olmuş ve ateşi yükselmiş,baya kötü olmuş hastanede yatıyormuş.bütün hocalarda ikiye ayrılmış durumda.enfeksiyon hocalarının bile bir kısmı olun bir kısmı olmayın diyor.

çok geçmiş olsun cnm

Aslı dedi ki...

Zaten insan kime güveneceğini, neye inanacağını şaşırıyor... Olduktan sonra ise amaaan dönüş yok nasıl olsa boşveeer diyor insan:)) Bir de bizde en küçük bir etki olmayınca aşı olduğumu bir ara unuttum gitti bile. Ben en azından o kas ağrısı olur, kolu yukarı kaldırırken acır falan die düşünmüştüm ama o bile olmadı yani. Şans işte:)

Siu dedi ki...

bende bu ikilemi yaşıyordum olmalı-olmamalı..?

ama vazgeçtim şimdi
çünkü bende kardeşinde aynı durumdayım astım hastası olarak doğdum 7 sene yurt dışında tedavi gördüm daha sonrasında ağır bir durum geçirmemiş olsamda aynen herşeye alerjim var :) sivrisinek ısırıncada beter oluyorum, ve o yüzden kardeşinin yerinde gördüm kendimi bian :)

Aslı dedi ki...

Gerçekten de aynı durumda gibi görünüyorsunuz:) Dikkat et kendine o zaman!

Siu dedi ki...

saol tatlım yinede bir doktora danışmak lazım

Aslı dedi ki...

Danışmak lazım ama doktorlar da birbiriyle uzlaşamadı ki bu konuda, kerkes ayrı bir şey söylüyor... İyi ki hamile değilim ya da çocuğum yok diye düşünüyorum, ne yapacağımı şaşırırdım...

Aslı dedi ki...

Danışmak lazım ama doktorlar da birbiriyle uzlaşamadı ki bu konuda, kerkes ayrı bir şey söylüyor... İyi ki hamile değilim ya da çocuğum yok diye düşünüyorum, ne yapacağımı şaşırırdım...

cecilia dedi ki...

başbakan bile olmuyorsa vardır bişi diyo insan ama ben güvenmiyorum baştan beri, bu aşı satsın diye zaten envai çeşidi bulunan grip hastalığını domuz die şişirdiler de şişirdiler.

Aslı dedi ki...

Valla benden geçti artık, konuyu düşünmeme gerek yok, aşı neredeyse 15 gündür bünyemde:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?