04 Kasım, 2009

Makyajım Geldi

Yazın sıcaklık, nem ve hareketlilik nedeniyle yüzüme yaptığım her türlü makyaj çok çabuk bozulur. Bir de o sıcakta nasıl insanın üzerindeki her bir kıyafet ağırlık gibi geliyorsa, bana makyaj da kurtulmak istediğim bir ağırlık gibi geliyor. Tabii yaz güneşinin pembeleştirdiği yanaklarda oluşan doğal pembeliğin allıktan daha sağlıklı görünmesi, denizden çıkınca ıslak ıslak bakan gözlerimizde rimele ihtiyaç kalmaması da pek makyaj yapmamamda etkili :)

Ama havalar soğuyunca... Arka planımızdaki doğa grilere siyahlara bürününce biz de koyu renkler giymeye başlıyoruz. Eh koyu renkleri giyince soluk gözükmemek için bizim makyajlar da koyulaşıyor :) Yanaklardaki güneş pembeliği gidince hayalet gibi görünmemek, herkesin "Ay çok solgunsun, hasta mısın?" diye sorup bizi çıldırtmasını engellemek için allıklar meydana çıkıyor.

Sarışın ve oldukça beyaz olduğum için en küçük bir mutluluk, utanç, heyecan beni pembeleştiriyor, hatta açııkçası çoğu zaman domates kıvamına geliyorum...O yüzden fazla allık kullanamam. Dudaklarım da Sezen Aksu'dan hallice, azıcık daha küçüğü, ama genel deyimle "Köfte". Bu da her ne kadar koyu renkli rujlara bayılsam da onları sürmeme engel oluyor. Koyu ya da çok parıltılı rujlar sürünce ben silikleşiyorum, sadece ağzım kalmış gibi, "Ayaklı dudak" gibi oluyorum çünkü :( Mesela dün La Cheen'de şu ruju görünce içim gitti ama maalesef sadece seyredebiliyorum kendisini...

Bugünlerde hep Bihtercik modunda dolanıyorum. FlorMar'ın  "Ultra Black Eyeliner"ını Elf Smudge Sponge il dağıtıyorum, tam istediğim gibi oluyor. Ama internette gördüğüm makyaj malzemeleri gözümü göndürüyor :) Hatta öyle ki geçenlerde Just-makeup'ta şu yazıyı okuduğumda Young Punk çok hoşuma gitmişti. (Orada sürüldüğünde ne harika bir renk verdiğini de görebilirsiniz) O akşam rüyamda onu alıp sürdüğümü gördüm, uyanıp hatırlayınca kendi kendimden korktum!!

En son da bugün Salıncakta İki Kişi blogunda Rachael Mc Adams'ın aşağıdaki fotoğrafını görünce "Yeter" dedim. Mor far almak artık farz oldu. ( Maybelline'in numarasını tam hatırlayamadığım bir ruju da tam bu fotoğraftaki renkte)






Yukarıdaki makyajda aşağıdaki palet kullanılmış. Onu almam pek mümkün gözükmüyor ama ne alabilirim hemen araştırmaya başlıyorum:))



2 kişi üşenmeyip içini döktü:

Sıla Yılmaz dedi ki...

normalde makyajda sevmem bu tonları diyordum ama ne güzel gözüküyor :)

Aslı dedi ki...

Evet tonlarına bayıldım ben de:) Ama dikkatli kullanmak lazım,malum dayak yemiş gibi görünmek de var işin ucunda...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?