20 Kasım, 2009

Wall-i Keyfi



Domuz gribi yüzünden sınıfların yarısı boş olarak ders işliyoruz. O yüzden bugün kendi sınıfıma olan üst üste iki saatlik dersimi değerlendirdim, Wall-i filmini izledik. Ben daha önce izleyememiştim, sınıftan da sadece 1 kişi izlemiş o yüzden hepimiz merakla seyrettik. Çocukların yüz ifadelerini ve çıkardıkları sesleri görmenizi ve duymanızı isterdim, çok hoştu:) Hepimiz kıkır kıkır gülüştük, "Aaaa" diyip durduk. Bir öğrencinin annesi de öğlen mısır patlatıp göndermiş, tam bir keyif oldu:) Bu filmi seçtiğimize sevindim, kalplerimiz yumuşadı, gülümseyerek bitirdik bu haftayı... Umarım çocuklar da filmde verilen mesajları almıştır.

Eğer hala izlemediyseniz bu filmi tavsiye ederim. Hem küçükler hem de büyükler için çok hoş bir film.

Haftasonu misafirlerimiz gelecek o yüzden büyük ihtimalle pazartesiye kadar yazamayacağım. Herkese iyi tatiller:)

7 kişi üşenmeyip içini döktü:

Coşkun Hürsel dedi ki...

Wall-e gerçekten güzel bir film ve sınıfta izlemek ve üstünde konuşmak için çok elverişli malzeme sunuyor. Bence sırf film izlemiş olmakla kalmayın, derste filmin ana konularını öğrencilerinizle tartışın, hatta onlara bu konularla ilgili sorular sorup kompozisyonlar yazmalarını teşvik edin.

Mesela, en aşikar konu, çevre kirliliği. Ambalajların doğada geri dönüşememesinin getirdiği sorunlardan bahsedebilirsiniz. Diğer konu, bilgisayarların ve televizyonların karşısında sürekli vakit geçirmenin zararları olabilir. "Robotlar aşık olabilir mi?" sorusu çok felsefi kaçabilir, ama aşk, sevgi, nefret gibi duyguların insanı insan yapan önemli unsurlar olduğundan söz edebilirsiniz herhalde...

Aslı dedi ki...

keşke can ın öğretmeni olsan, deliriyor sınıf boş olduğu halde ders yapıyorlar diye :))
sana da iyi tatilerr..

Marshmallow dedi ki...

Animasyon hastası biri olarak hemen izlicem örtmenim!

Hayalbemol dedi ki...

bir mekaniğe bu kadar romantizm kazandırmak, sanırım pixar'ın işi. Bunun üzerine bir de Up filmini yaptılar ki, doyumsuz mükemmelliğe ulaşmak öyle birşey olsa gerek.

Aslı dedi ki...

Coşkun Bey, aslında ben de film hakkında konuşmak istiyordum ama 2 ders ve tenefüsü ayırdığımız halde filmin 5-10 dakikalık son bölümünü İstiklal Marşı'na çıkıp dönüşte seyretmek zorunda kaldık. Bir de burada 4 gibi hava kararıyor, okul çıkışı mümkün olduğunca tutmamaya çalışıyoruz çocukları... Ama gerçekten de çevre bilinci, duygular gibi konularda, özellikle benim ergenlik eşiğindeki kuşlarım için çok güzel bir filmmiş:) Film sırasında çok soru sorup yorum yaptılar zaten:)

Aslı, gerçekten sınıflar bomboş! Eh Can haklı valla, öğrencilik biteli çok da olmadı, anlıyorum onu;)

Marshmallow, yeni seyrettiğim için mi öyle geldi bilmiyorum ama benim şimdiye kadar seyrettiğim en güzel animasyondu:) Bence kaçırma;)

Hayalbemol, ben o filmi duymamıştım, ama Pixar gerçekten de çok güzel filmler yapıyor. Bu yaşta bayıla bayıla izleyebiliyorum, hem çocuklar hem büyükler için ve iyi düşünülmüş filmler bunlar. Çocuklar Wall-i yi çok sevimli bir karakter buldular, "Çok sevdim bu robotu" diye diye izlediler:)

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Ağlamıştım bile kuzum

ஐ : ) STİL DİREKTÖRÜ ( : ஐ dedi ki...

Ağlamıştım bile kuzum

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?