05 Kasım, 2009

Yavru kuşlar makyaj peşinde...


Dün bir dersim boştu, o sırada 7. sınıfların da beden eğitimi dersi varmış ve hava kötü olduğu için kızlar kantinde toplanmış. Ben de kahvemi aldım, oturdum bizim yavru kuşların yanına. Hepsi bıcır bıcır :) Birinin annesi Avon temsilcisiymiş, kız okula kataloğu getirmiş. Hepsi hevesle birşeyler beğeniyorlar, benim kirpiğim şöyle mi, bana ne renk güzel olur... Çok küçükler ve aslında ne kadar doğal bir güzellikleri olduğunun farkında değiller... Daha hiçbiri sivilcelenmemiş pürüzsüz yüzler, heyecandan-mutluluktan pembe pembe yanaklar... Onlara bu yaşlarda hangi malzemeyi kullanırlarsa ne gibi sorunlar yaşayacaklarını kısaca anlattım... Anneleri gibi (ve de yaşlı!!!) hissettim kendimi :)) Ama bazıları için çok geç çünkü dişinde yapıştırımış parlak bir taşla ve saçları sarı röfleli dolaşıyor!!

Aslında internetten araştırıp bir süre daha sade kalmalarını, daha 13-14 yaşında makyaj malzemesi kullanırlarsa ne olacağını anlatan bir bilgilendirme slaytı yapmak istiyorum... Ama pek de birşey bulamadım :(
Eğer bu konuda yardımcı olabilecek yazı, resim, hikaye gören olur da haber verirse ya da bu konuyu nasıl anlatabileceğimle ilgili herhangi bir fikir gelirse çok sevinirim.

0 kişi üşenmeyip içini döktü:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?