30 Aralık, 2009

Doğal Tonik

Ailecek yağlı ve büyük gözenekli bir cilde sahibiz. Yağlı cilt bazı yönlerden avantajken ( soğuktan veya rüzgardan etkilenmez, zor yaşlanır ) bazı yönlerden (parlar, siyah nokta oluşturur, gözenekler kocaman olur...)dezavantaj.




Yüzümü mecburen bir temizleyiciyle yıkıyorum, hadi bugün de düz su çarpayım deme şansım yok. Tabii bütün gözenekler kocaman açılmışken bir de tonik uygulamak gerekiyor. Önceki yıllarda çeşitli markaların toniklerini denedim ama hem etkisiyle hem de doğal oluşuyla Rosense %100 Saf Gül Suyu 2-3 yıldır düzenli kullandığım toniğim. Siyah noktalarım azaldı ve ara ara oluşan pul pul görüntü kayboldu. Bir de tamamen saf gül suyu olunca içim daha da rahat etti:)

Saf gül suyu yiyeceklerde ve bebeklere kullanılabiliyor. Ama piyasada gül suyu ararken bazı şişelerde "Sentetik gül suyu" ya da "%30 gül suyu % 70 bilmemne" yazan etiketler de dikkatimi çekti, alırken güvenilir bir ürün almaya dikkat edin.




Eğer hayatınıza biraz da doğal ürünler katmak, güzellik için doğaya başvurmak isterseniz yüzyıllardır kullanılan gülsuyunu tavsiye ederim:)

4 kişi üşenmeyip içini döktü:

denizse dedi ki...

benimde yağlı bir cildim var ve yüz yıkama jeli ve tonik kullanıyordum genelde.ama karar verdim bu jellerin çok büyük bir faidesini göremediğimden.yüzümü saf zeytinyağı sabunu ile yıkıyorum tonik olarak ta bu ürünü kullanabilirm.güzel öneri...

aslı elf'ten şunları aldım:

Blending Wedges

Natural Radiance Blusher Shy

Liquid Eyeshadow Sexy Silver

Kabuki Brushes Kabuki Face Brush

Liquid Eyeshadow Green Machine
(bunu senden gördüm ve çok hoşuma gitti.)

All Over Cover Stick Apricot Beige


bakalım umarım çabuk gelir ve beğenirim.

iyi akşamlar

Aslı dedi ki...

Denizse, eşim Ayvalıklı ya, biz de gittiğimizde evde yapılan saf zeytinyağı sabunları alıyoruz. Hani toprak gibi bir rengi var, yamuk yumuk şekilde ve pek de hoş kokmuyor:) Senin kullandığın onlardan mı yoksa Otacı'nın falan mı bu zeytinyağı sabunu? Bu arada Rosense'in bu gül suyu çok güzel ama nemlendiricisi felaket, satıcılar hemen onu da satmaya çalışıyorlar yanında, dikkat et:)

Blending Wedges bende yok, ama pufur pufur görünüyorlar:)

NR Blusher'ın Shy rengini ben de kaç defa ekleyip çıkardım sepetimden çünkü daha mineral allığım çok var. Ama bunun rengi de çok güzel görünüyor! Bu gruptan Glow'u seveni çok ama sarışın olunca bana o tonlar değil de pembeler daha iyi gidiyor o yüzden glow alma ihtimalim yok... Bu arada boyutu baya minikmiş bunların, şimdiden söyleyeyim de görünce şaşırma...

Liquid Eyeshadowları ben de çok sevdim güle güle kullan:)

ELF'in kabukisini çok merak ediyorum, mutlaka nasıl olduğunu yaz nolur! Studio fırçalarım mineral sürmek için çok iyi ve avonun rezalet bir kabukisi var bende o yüzden almadım ama aklım kaldı...

All over cover'ı ve all over color'ı da seven çok ama boyutları minikmiş biraz...

İnşallah hepsini güle güle kullanır ve seversin:) Bir an önce gelsinler, ben de kendime gelecek gibi heyecanlandım şimdi!

denizse dedi ki...

teşk. ederim aslı,

sabunlarım şöyle muğladan bir amcadan kendi yaptığı zeytinyagı ve sabunlarımı aldım
.gerçekten zeytinyağı sabunu.yeşil olanlarından falan değil.bildiğin sarı ve mis gibi zeytinyağı kokuyor.çok memnunum.istersen sanada yollarım denemen için.

elf malzemelerine gelince bence boyutların küçük olması da iyi birşey, çok dikkat edemesekte bu makyaj malzemelerinin de bir son kullanma tarihi var ve ben genellikle o tarihlere kadar bile bitiremiyorum hiçbirşeyi.

ya bende çok merak ediyorum.istanbulda yaşamıyorum dolayısıyla beklemek uzun sürecek galiba.bu arada hangi kargo firması getiriyor.ups falan yok burda.

iyi geceler...

Aslı dedi ki...

Teşekkür ederim canım, düşünmen yeter:) Ama bizdeki sabundan anladığım kadarıyla, kadınlar bahçelerindeki zeytinlerden evde sabun yapıyorlar, bendeki onlardan. Bir deneyeyim:)

İstanbul'dan buraya 2 günde geliyor, sen de benden daha uzak değilsindir herhalde İstanbul'a:)) Yine de gelecek haftasonu falan elinde olur bence. PTT ile geliyor, o yüzden endişelenmene gerek yok:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?