14 Aralık, 2009

İşinize Yarayacak Adresler



İstanbul'a gittiğimde boncuk ve keçe almayı planlıyordum ama neyi nereden almam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yoktu. (Gerçi kayınpederim hepsini biliyormuş ama aklımın ucundan dahi geçmezdi onun biliyor olabileceği...) Sağolsun Hersheyler'in İnci'si gecenin bir vakti üşenmeden hepsinin yerini güzelce tarif etti:) İnci'nin mailinin çıktısını aldım elime, Mısır Çarşısına gittim, elimle koymuş gibi buldum malzemelerimi:) Benim gibi acemiler ve İstanbul'a yabancı olanlar için iki adres vereceğim.



1. Boncuk alacaksanız Class Boncuk'ta yok yok. Diğer dükkanlara da sormama rağmen aradığım zincie sadece burada vardı ve diğer dükkanlardaki farklı modellerine göre ucuzdu. Eğer benim gibi kısıtlı sürede,dolaşmadan işinizi halletmek istiyorsanız direkt bu dükkanı tercih edin derim. İnternet sitesi de yapım aşamasında ama adres, telefon, mail hepsi yazılmış. Ben yine de adresini vereyim: Tahtakale Cad. Güvener Pasajı No:22-B/17 Eminönü (Mısır çarşısının yan tarafındaki pasaj)



2. Keçe alacaksanız Sultanhamam Meydanı Dağoğlu Han'ı bulun. (Bu da Mısır Çarşısının diğer yan tarafında) Ben gittiğimde İnci'nin esas tarif ettiği dükkan kapanmıştı, orası 2. katta merdivenleri çıkınca hemen karşınıza çıkan dükkan, adını bilmiyorum. Ben de şansımı denemek için bodrum kattaki Bursa Pazarı'na sordum ve şansıma orada da keçe varmış:) Metresi 11TL ve eni 1,5 m idi. Ben zaten fiyat hesabı yapabilecek durumda değildim, tek şansım bu dükkandı ama siz ikinci kattaki yere de bir bakın derim, karanlıkta fazla göremedim oranın içini. Bu arada bu Bursa Pazarındaki diğer kumaşlara da gözüm takıldı, tekrar o tarafa yolum düşerse onlara da bakacağım. Bursa Pazarının adresi: Sultanhamam Meydanı Dağoğlu Han Bodrum kat Eminönü, web siteleri ise bu.

İnci'ye buradan tekrar teşekkür ediyorum:) Cicilerimle oynuyorum, çıkan ürünleri önümüzdeki günlerde fotoğraflayacağım:)

16 kişi üşenmeyip içini döktü:

Stil Direktoru dedi ki...

Aslım çarşı turunu bir daha beraber gidelim ok

Aslı dedi ki...

Süper olur valla! Bu defa zaman çok az olunca eşimi sürükledim yanımda, sırtımızda çantalarla (bavul sayılır:)) yağmurda dolaştık...

dusunenbalik dedi ki...

Bakalım neler çıkacak ortaya bekliyoruumm ;)

Aslı dedi ki...

Balığım valla ben de çok heyecanlanıyorum çalışma masamın üzerine yayıılmış üç kilo boncuk ve rengarenk keçeleri görünce! Ama bu aralar kafam da keyfim de pek yerinde değil, sonunda kıytırık birşeyler de çıkabilir ama, uyarayım yani:))

ceydabural dedi ki...

kim bilir ne güzel şeyler yaparsın sen :) bekliyoruz

Aslı dedi ki...

Teşekkür ederim canım:) En kötü ihtimalle sayfada yeşillik olur dimi:))

benden, bizden... dedi ki...

ben de keçe arayışındaydım süper oldu bu yazı bu arada ben dün akşam pasajda da bazı dükkanlarda keçe gördüm kargoyla alabilirsin belki aklında olsun...

Aslı dedi ki...

Onları ben de gördüm, İstanbul'a gidemeseydim öyle yapacaktım artık... İnsanın kocaman keçe toplarının önünde renk seçmesi de ayrı bir zevkliymiş ama:) Sen de minnoş kızına keçeden dönenceler, oyuncaklar, renk renk ciciler yap! (Kızım olsa Bursa'nın Deli Ayten'i gibi olacak bu gidişle!)

mutfakcini dedi ki...

Ben İstanbul'da olmama rağmen şaşırıyorum kendimi,ne nerde diye :) Bana da fikir oldu,teşekkürler canım.

Aslı dedi ki...

Ebruli, benim İstanbul'da olmamam daha iyi aslında. Bu konularda kendimi frenlemem çok zor oluyor, eşim yanımda olmasa çarşıyı alır gelirdim herhalde... Zaten uçak bir türlü inemediği ve üzerine trafik sıkıştığı için geç kaldık, bir de ben boncukçulardan çıkamayınca keçe satılan dükkan kapanmış bile... Halbuki İnci uyarmıştı erken kapanıyor diye ama vantuz gibi yapışmışım boncuklara, zaman nasıl geçti anlamadım bile...

hersheyler dedi ki...

güle güle kullan hepsini :)
bende gidicem gidicem dedim gidemedim yarın kısmetse gidicem keçeciye :) keçe işi çok kötü ya gördükçe insan daha çok şey yapmak istiyor keçe ile:)

Aslı dedi ki...

Değil mi İnci ya, hastalık gibi! Bir de renkler ve modeller öyle güzel ve sınırsız ki, birini yapınca diğerini yapmak istiyor insan... Senin dediğin keçeci bodumdaki değil ikinci kattaki dükkan değil mi? Bu arada ben senin mailin olduğu gibi çıktısını almıştım, mısır çarşısında bir adama sordum adam aldı elimden kağıdı başladı okumaya: "Merhaba Aslı" sonra döndü bana "Burada Aslı siz oluyorsun galiba değil mi?" dedi öldürdü beni gülmekten:))Bir adama da bu sokağın sonu merdiven mi diyorum adam "Yok burada merdiven yok sadece ilerideki yolla bu yolun (zaten benim sorduğum yolu gösteriyor) sonu merdiven"...

Bir ara bütün mısır çarşısı Trabzonlu falan olabilir mi diye düşündüm:))

HERSHEYLER dedi ki...

hehe ofli olabilirler trabzon değilde daha beteri :P
evet 2.kattaki bodrumdakini bende bilmiyordum senden öğrendim:)
1mt enli benim aldıklarım 7 liraydı mt'si
ya ben o civarda kimseye yol sorup doğru cevap alamıyorum tığcılar yokuşunu bulana kadar canım çıkmıştı çıtçıtlar tırnaklı süsler için
bütün mercanı gezdirdiler bana yok orası yok burası diye kelalaka yerlere yolladılar hep :)
1 sefer vazgeçip geri dönmüştüm hatta:) 2. gidişimde azimle aranıp buldum orayı bulana kadarda bir sürü yer öğrendim tabii:)

Aslı dedi ki...

Mümkün Oflu olmaları, bizim bir Oflu hoca vardı aman aman... Ne biz ona derdimiz anlatabilliyorduk ne de o bize... Sadece bizim gülmekten karnımız ağrıyordu o kadar:))

Senin aldığın dükkan katanlıktı ama daha çok çeşit var gibi duruyordu. Ama yine de aşağıdakine de bir bak istersen:) Ben siyah keçe çok istiyordum, kara kedi yapmak için ama bulamadım... Bir dahaki sefere inşallah... Bir de pasajımın simgesi olan baykuşu çok seviyorum ondan yapmak istiyordum ama kahverengi de bulamadım...

Bu arada bizim şehirde tek bir yer keçe satıyor o da 50x50 keçeyi 9TL satıyor inanabiliyor musun!

elif dedi ki...

Merhabalar, çok eski olan bu yazınız hakkında sormak istediğim bir konu olacak :))

Keçe topları orada bulabilirmiyim?
Hatırlar mısnız?

elif dedi ki...

Merhabalar,
Hatırlarmısınız bilmiyorum ama gittiğniz yerde keçeden toplar var mıydı acaba?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?