28 Aralık, 2009

Sarıkamış Şehitlerini Anma Tırmanışı - I

Eşim perşembe gecesinden beri şehir dışında diyordum ya, Kars Sarıkamış'a Şehitleri Anma Tırmanışı için gitmişti. Aslında ben de gitmek isterdim ama hem okulumun olması, hem artık dağlarda uyumanın beni huzursuz etmesi, hem aşırı düşük sıcaklık gibi nedenlerle ben evde kaldım.

Ufak tefek sağlık problemleri ve zirveye doğru yakalandıkları tipi dışında büyük bir sorun yaşamadan bitirmişler tırmanışı. Eşim de eski küçük fotoğraf makinemizin donmadığı zamanlarda fotoğraflar çekmiş:) Sonuç olarak basit bir makineyle çekilmiş bazılar net dahi olmayan ortalama fotoğraflar ama fikir sahibi olmanız, İstanbul'un ya da yaşadığınız şehrin karmaşasından biraz uzaklaşmanız için fotoğrafları görmenizi istiyorum...


Sarıkamış'ın içinde çekilmiş bir fotoğraf
















4 kişi üşenmeyip içini döktü:

Gizem demekteler bu kıza uzun zamandır... dedi ki...

babam burada görev yaparken doğmuşum ben :) tabii gitmek 2 yıl önce nasip oldu,doğduğum aşırı minik ruslardan kalma askeri hastaneyi görmek falan değişik bir duyguydu.Çok minik ama karlarla çok güzel bir yer bence burası:)

denizse dedi ki...

çok güzel bir etkinlik.tv de haberlerde öyle bir geçiştirdiler bu konuyu.halbuki senden anladığım kadarıyla orada kalınmış.yaşanmaya çalışılmış.

Aslı dedi ki...

Gizem, benim de hoşuma gitti fotoğraflardan, merak ediyorum Sarıkamış'ı. Şubat tatilinde gideceğiz inşallah... Zaten tayinimiz ya şimdi yaşadığımız şehre ya da Sarıkamış'a çıkacaktı, düşünsene doğduğun o minicik hastanede çalışıyor olacaktı eşim:)

Aslı dedi ki...

Denizse, 3 günlük bir faaliyet yapıldı. Türkiye'nin bir çok yerinden dağcılar oraya geldi ve dağda kamp kurdular. Şehitlikteki törenden sonra askerler ayrılmışlar galiba ama dağcı grup Allahuekber Dağı'nda 2 gün kaldı, zirve yapıp döndü...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?