29 Mayıs, 2010

Spora Teşvik




Tiroid hormonum ile sorun yaşadığım için her gün bir adet hormon hapı alıyorum. Ama yine de metabolizmamı hızlandırmak ve yavaş olduğu dönemde aldığım fazla kilolardan kurtulmak için haftanın 3 ya da 4 günü spora gitmeye çalışıyorum.

Benim için yürüyüşün yeri çok ayrı, "dur" denene kadar "yoruldum" demeden yürüyebilirim. Koşuyu  yürüyüş kadar severek yapmadığımı ve koşu bandında koşmanın dizlerimi rahatsız ettiğini fark ettiğimden beri de koşmayı bıraktım. Tempoyu sabit tutarak daha uzun süre yürümenin kısa süreli koşudan daha yararlı olacağını umuyorum... Bakarım uzun vadede nasıl bir sonuç verecek?

Dün spor salonuna gittiğimde salonun dış tarafında bir sürü yepyeni spor aleti gördüm. Aletler dün kontrolden geçmiş, bugün ya da yarın da salonda kullanıma açılmış olacakmış. Bir an önce salona gitmek için sabırsızlanıyorum!

3 kişi üşenmeyip içini döktü:

CherrybLossomgirL dedi ki...

yürümek gerçekten de faydalı , eğer koşu çok yoruyorsa veya fizyolojik rahatsızlığınız varsa yürümek daha tavsiye edilebilir

Aslı dedi ki...

Aslında koşu çok yormuyor, yani nefeste falan da sorun yaşamıyorum ama dizlerimde ağrı ve zorlanma hiisi oluşuyor... O yüzden yürümek benim için daha faydalı olacak galiba...

JESEFEVAHED dedi ki...

neden olmasin:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?