29 Haziran, 2010

Çocuklara Maymun Oldum



Geçtiğimiz hafta 25 yaşında ve bisiklete binemeyen biri olmaktan sıkıldım ve gidip bir bisiklet aldım. "O yaşta hala bisiklete binemeyen var mı ki?!" demeyin, arada kaynamışım işte... Çocukken her spora atlayan ben, bisiklete ilgisiz kaldım nedense. Ama sonradan taktım kafaya. Hatta iyice coşup "Ben öğrenince okula ve spor salonuna da bisikletle gideceğim!" diye atıp tuttum...

Bir yaştan sonra insan ortaya çıkıp da düşe kalka bisiklet öğrenmeye çalışmaya utanıyor aslında... Geçen gece eşim yandan tuttu, ben dengede kalmaya çalıştım, öylelikle o gece biraz biraz binmeye başladığımı sandım. Ama ilk çalışmadan sonra eşimle çıkıp çalışmaya fırsat bulamadık.

Kafaya taktım ya bisikleti, rüyamda sürekli birden çıkıp bisiklete binmeye başladığımı gezip tozduğumu falan görüyorum :))

Bugün köpeği gezdirdikten sonra baktım hava çok güzel, bisikletceğizim de öööyle mahzun mahzun bakıyor... Saat zaten 8'i geçmiş, hava kararıyor. "Yalnız da olsam, herkese rezil de olsam umurumda değil!" deyip çıktım bisikletin üzerine.

Komşuların ne kadarı gördü, kaç tanesi perdenin arkasına saklanıp kıkır kıkır güldü bilmiyorum. Hatta "uuuu garıya bah" diyen bile olmuştur kesin. Ama mahallenin 7-8 yaşındaki çocukları sırıta sırıta yanımdan geçti durdu :)) "Köpeğimi sevmene izin vermem bak, sırıtma öyle" deyince karşılıklı olarak daha da çok güldük:))

Sonuç: Düşmedim, ama mahallenin çocuklara maymun oldum :)) Zaten mahallede tek arkadaşlarım çocuklardı, herhalde bugünden sonra anneleriyle değil onlarla arkadaş olmamın daha doğru olduğuna iyice inanmışlardır! Ve çok düzenli olmasa da artık az çok bisiklete binebiliyorum! İşte bisikletim de aşağıdaki beyaz - siyah bisikletin kızmızı-siyahlısı.

14 kişi üşenmeyip içini döktü:

Lydia dedi ki...

hihi çok eğlenceli bir yazı olmuş bu :D

deniz dedi ki...

Aslı ne kadar güzel yapmışsın. Bir haftada öğrenirsin.Benimde öğreneceğim bir iki şey var. Onları da kaç yaşıma gelirsem geleyim öğreneceğim.Bu arada köpeğin olduğunu bilmiyordum. Ne cins?

Aslı dedi ki...

Lydia, canım sen bir de gerçeğini izleseydin o daha eğlenceliydi:))

Aslı dedi ki...

Denizcim, aslında eşim bazen sosyal fobiksin dese de arada bir böyle patlamalar da yapıyorum:) İnşallah dediğin gibi bir haftada öğrenirim çünkü şimdiden ellerimin içi su topladı! Bizim beyaz bir terrierimiz var artık 8 yaşına geldi, koyarım bir fotoğrafını:)

deniz dedi ki...

Bence sen sosyal fobik olamazsın. Yazılarından dolayı senin bu açıdan çok aktif bile olduğunu düşünüyorum. Köpekten hiç bahsetmemiştin galiba. Görmek isteriz tabi kendisini.

karabidikim dedi ki...

Yarama bastın şincik bisiklete girip.Ailem bana hiç bisiklet almadı küçükken babam arabanın altında kalıyormuş ondan.Kısmet işte aynı kaderi eşimde yaşamış onada almamışlar.Ama ne oldu ikimizde arkadaşlarımızınkinden öğrenmişiz.Çocoğum olursa her yaşta bisikleti mutlaka olcak.En iyisini yapmışsıın aman kim nederse desin sen mutlu ol yeter bende hiç utanmam ama benim burada bisiklet sürülcek yer yok mesela Eskişehirde olsam mutlaka bisiklet alırdım kime ne.Öğrenirsin en kısa zamanda güle güle kazasız belasız kullan bisikletini.

Aslı dedi ki...

Deniz, bazı konulardaya da ortamlarda çekingenlik de değil ama bir çeşit kilitlenme yaşayabiliyorum maalesef:( Yine de evde psikiyatrist olunca yavaş yavaş açılıyorum galiba, hayat boyu terapi halindeyiz:) Bu arada gerçekten de kuçumuzdan bahsetmemişim:))

Aslı dedi ki...

Karabıdıkım, teşekkürler inşallah kazasız belasız bol bol kullanabilirim:) Sen de benim yarama bastın, akşam annemi aradım bisiklete biniyorum diye "Aman yavrum caddede falan binmiyorsun değil mi kaza olur" oldu!! Kadıncağızın haberi yok tabii bizim bmw motor aldığımızdan ve her yere artık arabayla değil motorla gittiğimizden:)) Bir şeyi tamamen yasaklamak aslında ona davetiye çıkartmak demek, anlatamadık ebeveynlere:)

EBRULİ dedi ki...

Arada kaynayanlardan biri de benim :)Tek kaldım hatta baksana sen başarmışsın :)Bende de terrier var 9 yaşında,çok tatlııı:) İyi sürüşler canımmm.

Aslı dedi ki...

Ebruli, ne kadar tesadüf olmuş! Sen de bisiklete bir gün el atarsın kesin, ufaklığı da benim yerine karnından kaşı:)

Yeşim dedi ki...

:) Çok tatlısın canım. Öğrenmenin yaşı yok, yeter ki iste. Çok severim bisiklete binmeyi ama benim de bisikletim yok :( Çocukken çok düşmüşlüğüm var bisikletten, hatta bir defasında dişimi kırıyordum nerdeyse. Yazını okuyunca ne kadar özlediğimi farkettim bisiklete binmeyi. Bisiklet mi alsam, ne yapsam?

Aslı dedi ki...

Yeşim, al bence de! rüzgar saçlarını uçururken bisikletle gezmenin keyfini hatırla;) Bakarsın bisikletten sonra birer Vespa bile kullanmaya başlayabiliriz!

Yeşim dedi ki...

hahhaaaa Vespa'dan sonra da motor alırız ;) tutmayın biziiii.

Aslı dedi ki...

:))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?