25 Haziran, 2010

Mini Studio



Fotoğraf çekimini evde en iyi şekilde yapabilmeyi sağlayan mini stüdyolar bir süredir dikkatimi çekiyordu.  Bu sayede Etsy'de ya da başka satış sitelerindeki o güzel ürün fotoğraflarını kolayca çekebiliyorsunuz. (Serrose de şurada eşinin aldığı mini stüdyodan bahsetmiş.)



Fiyatı aslında alınamayacak kadar pahalı değil ama gördüğünüz gibi "Aaa bundan yapılıııır!" dedirtecek bir düzenek.



İnternette "Mini Studio" olarak aradığınızda karşınıza bir çok orjinal stüdyo çıkıyor. Ama ben asıl aradığımı "Mini Stüdyo" olarak aradığımda karşıma çıkan 10 Marifet yazısında buldum.


Oradan birkaç yönlendirme ile ulaştığım şu sitede tam da aradığım gibi basit bir stüdyo yapımı var. İskelet olarak karton koli kullanılmış. İçine de istediğimiz renkte fon oluşturacak şekilde çeşitli renklerdeki kumaşları yerleştirebiliriz. Ben önümüzdeki günlerde deneyeceğim, bakalım ne çıkacak :) Yapan ya da yapmayı planlayan olursa haberleşelim;)

2 kişi üşenmeyip içini döktü:

Eski Milenyum dedi ki...

ben dekota, beyaz bant, falçata, wat'ı yüksek ampul, geçirgenliği çok hassas olmayan beyaz kumaş ile yaptım, tek sorun katlanabilir olmaması.

Aslı dedi ki...

Eski Milenyum, ben de beyaz orta geçirgenlikte kumaş aldım, falçata ve mobilya zımbası zaten hazırda bekliyordu, marketten de bir boş koli kaptım ama hala başlayamadım... Beyaz kumaşta bir leke vardı onu yıkadım, ütülenmeyi bekliyor. Benim de kafamı katlanamıyor olmsı kurcalıyor, o kocaman şeyi kartonun bükülmeyeceği sağlam bir yere koymak lazım, bir de açıkta kalırsa zamanla tozlanıp fotoğrafta sorun yaratabilir diye düşünüyorum... Yine de orjinal mini stüdyolara göre maliyeti çok düşük ve iyi sonuç veriyor değil mi:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?