16 Eylül, 2010

'Beşi Bir Yerde'm :))

Hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama bundan birkaç yıl önce, kekik-mate-biberiye-yeşil çay-funda otundan oluşan zayıflama çayı karışımı çok meşhur olmuştu. Aktarlarda kapış kapış bu beş bitki satılmış, fiyatları da tabii ki tavan yapmıştı. Haberlerde bile günlerce "mucizevi zayıflama çayı" diye günlerce çıkmıştı.



Ne de olsa her kadının sürekli verilecek 300-500 gramı ya da 3-5 kilosu vardır, onu da en güzeli sporla terleyerek ya da aç kalarak değil böyle mucizelerle vermektir :)

Meşhur "Beşi bir yerde" karışımı da her kilo verdiren mucize gibi yenisi çıkınca ününü kaybetti gitti :) Yine de içindeki bitkilerin genel olarak metabolizmayı hızlandıran ve idrar söktüren etkileri olduğu bir gerçek.



Benim gibi böyle bitki çaylarını seven ama iş yerinde güzelce dememe imkanı olmayan ya da evde arada bir evdeyken üşenenler için sallama çaylar (tam tadı vermese de) güzel bir alternatif. Üstelik bu tür çayları karıştırma oranları da önemli ve bununla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Dün markette Doğadan'ın "Beşi Bir Yerde" çayını görünce hemen aldım. Acaba meşhur olduğu zaman çıkmıştı da ben mi fark etmemiştim diye düşündüm ama üretim tarihinin Ağustos 2010 olması ve web sitelerinde de görünmemesi yeni çıktığını düşündürdü.



Tadı bence güzel, bitki çayları-kokuları konusunda hassas olanları bile rahatsız edeceğini zannetmiyorum.

Zaten düzenli olarak spor yapmaya çalışıyorum ve hayatım yediklerime sürekli dikkat ederek geçiyor... 3-5 gün sporu bırakıp çikolataya dadansam hooop kilo alıyorum çünkü. Eh, ben çaba gösterirken bir çay da arkadan bana destek çıksa, azıcık yardımcı olsa hiç de fena olmaz değil mi;)

6 kişi üşenmeyip içini döktü:

bir güzel çift dedi ki...

soğuk kış günlerinin yakın olduğu şu günler için bu güzel bitki çayı harika bir tavsiye oldu...teşekkür ederiz...

Aslı dedi ki...

Ne demek, maksat hepimiz ısınalım, soğuktan korunurken de hep birlikte incelelim ;)

mihrace dedi ki...

doğadan çok güzel çaylar çıkarıyo gerçekten. form çayını da beğeniyorum. 5'i 1 yerdeyi de deniycem:)

Aslı dedi ki...

Mihrace, ben de seviyorum doğadanın çaylarını, aynı şekilde doğuşun da bitki çayları çok lezzetli oluyor. 5i 1 yerdeyi de dene bakalım sen de beğenecek misin:)

lifegoeson dedi ki...

bende deneyebilirim ,zira 3/5 konusundan muzdaribim :((

Aslı dedi ki...

Dene tabii, kaybedilecek birşey yok. Ama çok kafanı takma 3e 5e, zamanı geldiğinde hepsi gider;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?