05 Kasım, 2010

Ankara+Ev+Mısır=Bavul Karmaşası


Pazar günü Ankara'da bir kursa katılmak için eşimi (evliliğimizde ilk defa) yalnız bırakarak evden ayrılacağım. 5 gün orada kaldıktan sonra eşimle buluşup birkaç günlüğüne memleketimize uğrayıp İstanbul'a geçeceğiz. Bir gün de orada kalıp hooop Mısır'a uçacağız.


Gezmek eğlenmek güzel de, bu 3 alakasız yer için iki haftalık bavul hazırlamak kabus gibi! Kursta öğretmen kıyafetleri lazım, gün içerisinde giymek için günlük kıyafetler, bayramlık kıyafetler veee bir de ne götürmem gerektiği hakkında hiçbir fikrim olmayan Mısır bölümü var...


Diğerlerini bir şekilde hallederim ama Mısır konusunda yardıma ihtiyacım var =( Daha önce gitmiş olanlar, bu zamanlarda ne tür kıyafetler götürmek gerektiği konusunda fikri olanlar ve Mısır hakkında tavsiyeleri olanlar: Yardım edin lütfen! Yorumlarla ya da mail atarak bana ulaşabilirsiniz, cidden yardıma ihtiyacım var... Ve işin kötüsü pazar öğlenine kadar vaktim var...

20 kişi üşenmeyip içini döktü:

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

ben şubatta gittim canım ve burda kar yağarken ben denzden çıkmıyodum orda..
sana tavsiyem uzun kollu 1 hırka dışında bavulunda kalın bişey taşıma boşuna.. o hırkada sana piramit ziyaretinde lazım olucak..
biz çöl fırtınasına yakalandık larenjit oldum rüzgar ve mikroplardan.. hee bide tavsiyem yiyecek depola.. müslümanlar tamam korkmadan yemek yiyosun ama herşeyleri pis:( 3 kilo verip döndüm 10 günde..
hardrock cafeyi gör bence ve pazarlarını iyi gez sharm'ın ama mutlaka pazarlık yap kazıklamaya çalışıyolar :)
daha çook tavsiyem var ama bence yaşa gör..
dediklerimi unutma ama:)
yiyecek depola ve askılı elbiselerinle bile bunalacağını unutma!(ben Ocak sonunda ölüyodum terden) 40üzeri orda şimdi havalar..
iyi tatillerrrr

Aslı dedi ki...

Çok güzel oldu bu bilgiler,teşekkür ederim=) O zaman kaldırdığım yazlıkları olduğu gibi geri çıkartıp her gün için yazlık kıyafet götüreyim,ben belki uzun kollu ince bluzler götürürüm diye düşünmüştüm. Bizim turda yemekler otele dahilmiş, dışarıdan lütfen hiçbir sey yemeyin diyor hep internette ama otel yemekleri nasıl oluyor ki...

serrose dedi ki...

Iyi gezmeler ve kolay gelsin sana simdiden canim.super bir gezi olsun insallah bol fotograf bekliyorum
Bir odulun bir de mimin var bu dar zamaninda :)
affet

sevgiler

Aslı dedi ki...

Sergüül çok heyecanlıyım-endişeliyim nedense Mısır konusunda... İnternette video kameralar ve fotoğraf makineleri konusunda hem gümrükte hem sokaklarda çok sorun çıkartıyorlar götürmeyin, insanları sakın çekmeyin hemen para istiyorlar, çalınma ihtimali yüksek falan yazıyor korktum =(( Makinemi kesinlikle götüreceğim ama biraz endişeli olarak...

Özellikle kitaplı mime bayıldım bayıldım, çok güzelmiş =) Çok teşekkür ederim ;)

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Canım Mısır'da piramitleri görmeye Kahire'ye gittiğini anlıyorum da Sharm El Sheik'e geçecek misin ona göre yazayım :P Kahire çok pis. Sana tarif edemem sokakların, insanların ve yemeklerin kokusunu. Yıkık dökük bir yer.. Benim en büyük hayalimdi, görünce şok oldum. Tabii yine de herkesin hayatında bir kere görmesi lazım diyip seni tatilinden soğutmiyim :P Bir kere yemekleri ne yağıyla yapıyorlar bilmiyorum ama hepsi çok kötü kokuyor. Ağır oluyor. Bizi de turla götürdüler ama avuç içi kadar şey anca yiyebiliyorduk. Ben de Aralık başında iş için İskenderiye'ye gidicem 1 hafta, çok gözümde büyüyor. Neyse, ince kıyafetler almak lazım, 25 derece civarıdır şimdi orası. Piramitlerin orada uzun kollu hırka yanınızda olursa iyi olur, insan başına 5 kara sinek, 15 de satıcı düştüğü için zorlanabilirsiniz, yılmayın. Satıcılara kesin dille hayır diyin çünkü yapışıyorlar. Piramitlerin içini çok az gezdiriyorlar ama hayatta bir kere olan bir tecrübe, girmemezlik etmeyin :) sharm el sheik'e gidiyorsan da orada pazara götürüyorlar, güzel şeyler var, yanınızda iyi pazarlık eden biri olursa iyi olur ama :P yine sharm'da national park'a gitmeni öneririm, çok ama çok güzeldi biz 2 kere gittik, deniz inanılmaz güzeldi :)

Aslı dedi ki...

Çoook teşekkürler =) Bizimki 3 gün Sharm, 1 gün Kahire(yazdıklarından sonra 1 gün olmasına sevindim =)) 1 gün de İskenderiye'ye götürecek. Otomatik diyet yapacağız desene, yaşasın =)) CNS de birşey yiyemedik demiş, 3 kilo vermiş gelmiş, biz de aç kalacağız demek... 4 kişiyiz, aramızda pek pazarlık edebilen yok ama insanlar o kadar yapışınca sinirden neler yapabiliriz bilmiyorum... Deniz konusunda biz dalış yapmak da istiyoruz, hepimizin bröveleri yanında olacak inşallah sorun çıkmaz, o da national park civarında bir yerlerde olacak sanırım ??

Did Dans La Mode dedi ki...

Ben mısır'a gitmedim hiç tavsiye veremiycem ama senden güzel kareler bekliyorum Aslıcım. Şimdiden iyi tatiller diliyorum sana umarım harika vakit geçirirsiniz :)

battodol dedi ki...

Aslı yanıltmış gibi olmıyım ben Libya dayım ve burada havalar 25 civarında ve akşamları serin olmaya başladı ben artık hırka giymeye başladım, çöl iklimi benzer olarak düşünürsen ve de üşüyen biriysen bence hafif bir mont da alabilirsin yanına :) Bu arada bence çok güzel geçecek Mısır turunuz endişelenme, güzel fotoğraflarını bekliyor olacağım :)

Aslı dedi ki...

Çok teşekkür ederim Didcim, umarım güzel geçer ve dönüşte tembelliği bırakıp fotoğrafları hemen paylaşırım bu defa =)) Çok tembel teneke oldum ben çook!

Aslı dedi ki...

Battodol, ben de bolero-hırka arası birşey koyuyordum şimdi bavula ama o zaman hafif bir hırkayla değiştireyim onu, bolero yetmez ben üşürüm kesin =) İnşallah güzel geçer, yoksa gidelim diye tutturan eşimin başının etini yiyeceğim zaten =))

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Bizimki de 5 gün sharm, 1 gün kahire gezisiydi. sharm çok güzeldi, otel, deniz, unutamıyoruz hala :) olsun kötü filan ama en azından bir kere görmek lazım oraları da :) ya aslında kahire'de yiyemedik bi şey ama sharm'da biz kilo aldık ahahaha otelin tatlı istasyonları çok güzeldi, bi de içki de sınırsız olunca birayı abartmışız :P evet national park dedikleri ölü denizde bir bölge. tekne turu olarak da geçiyor, belki şimdi değişmiştir biz gideli 1.5 sene oldu. dalış yapılıyor o tekne turunda. altı cam olan değil normal tekneyi tercih ederseniz daha iyi olur. bizim dalış ekipmanımız yoktu, kiralamıştık ve dalış yapmaya doyamamıştık, 2. kere gittik, teknedeki adamlarla anlaşıp yer ayırtmıştık, ertesi gün dolmuşla sahile inip kendimiz gitmiştik, 20 euro daha ucuza gelmişti turdan :) ay çok güzel olacak, öyle düşün, çok güzel yerler göreceksin :)

Aslı dedi ki...

O zaman sharm ve piramitler hatrına kahirenin pisliklerini görmezden geleceğiz naapalım =) Tatlıya hayır diyebilmek için bir yıldır kendimi kasıyorum, inşallah bizim otelin tatlı şefi kötü çıkar =)) Gerçi eşim, ablası ve onun eşi sürekli "sağlıklı beslenmeliyiz" modundalar, onların yanında tatlının boğazdan geçmesi pek mümkün olmuyor... Biz de turla cam tekneye değil anlaşıp direkt dalışa gideriz herhalde. Güzel olacak galiba ;)

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

otel yemeklerinide biz yiyememiştik ama kahireden bahsediyorum.. sharm'da pizza hut-mc gibi alternatiflerimiz oldu ama etlerinin at eti olması olanağı olduğu için çoook dikkatli ol:) ben veteriner olduğum için dikkat ettiğim şeyler hep bunlardı:)
kısaca piramitler için çekeceğin pislik sharm'da sana fazlasıyla geri dönecek! mükemmel eğlenceli bir yer:)

Aslı dedi ki...

At eti mi?! Hahahahh=)) Günlük hayatta da pek kırmızı et tüketmiyoruz bakalım ne yapacağız. Hiçbir şey olmasa bile dönüşte anltılacak birçok eğlenceli anımız olacak galiba =))

FashionDesignbyCnS {Cns'design by Cansu} dedi ki...

çooookk! iyi tatiller hayatım:)

Aslı dedi ki...

Çok teşekkür ederim *.*

lily of the valley dedi ki...

Ben ilk gittigimde Misir a Kasim ikinci gidisim ise ocak ayindaydi. Gunduzleri cok sicak olur ama aksamlari icin muhakkak hirka tarzi seyler al aynina derim. Bende gitmeden cok pis ac kaldik denmisti ama gidip gordukten sonra cok abartildigini duzunuyorum. sonucta gidecegin yer Arap ulkesi Amerika degil. Kahire de yalniz cantana dikkat et, hirsizlik olayi olabiliyor. Gorulmezse gorulmezler arasinda Khan Halili Carsısı, tabii ki piramitler :) Bir de bol bol pazarlik yap, taksiye binmeden once bile. Bence cok etkileyici bir ulke.

www.macerakitabim.com dedi ki...

Sharmda daha iskelede rengarenk balıklar bacaklarına tatlı tatlı vurmaya başlayacaklar.Ben gittiğimde otelin yemekleri yenmeyecek gibi değildi açıkcası ama yine de hayatımda gördüğüm en sulu otel çalışanlarına bu ülkede rastladım.Kahire de müzede(sanırım Kahire Müzesi diye geçiyor.)herşeyin ötesinde benim için meşhur Ramses mumyasını görebilmek çok güzeldi.Bunun için ekstra para alıyorlar senden.Piramitlerin içi ise tam bir hayalkırıklığı idi.Çünkü sadece on metre içerde boş bir lahit odasına girmene izin veriyorlar.Küçük bir uyarı deveye binmek 5 lira ise inmek 15 lira haberin olsun:)))iyi yolculuklar,dalmayı unutma..

Aslı dedi ki...

Lily of the valley, Bir hırka ve birkaç tişört aldım yanıma. Yani söylediğin gibi şimdiden gideceğimiz yerin bir Arap ülkesi olduğunu düşünerek ona göre beklenti düzeyim ayarlıyorum ama bakalım göreceğiz... Çanta taşımayıp belki sadece fotoğraf makinemi yanıma alırım o zaman... Çok teşekkür ederim tavsiyeler için ;)

Aslı dedi ki...

Özlem, o iskelede olduğumu hayal ediyorum ve içim ısınıyor=) Ramsesi ben de merak ediyorum, her ne kadar kitaplarını okumamış olsam da... Develere ne kadar yaklaşabilirim hiç bilmiyorum, korkup zaten binememe ihtimalim daha yüksek=)) Dalış amaçlı gidiyoruz asıl zaten ;) Çok teşekkür ederim!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?