05 Aralık, 2010

Pronto Tur'un Mısır Rezaleti Telafisi


Kurban Bayramında Pronto Tour sayesinde kurbanlık koyun muamelesi görmüştük hatırlarsanız. Turu satın alana kadar görüdüğümüz ilgi ve vaatler Mısır'a ayak basında ortadan kaybolmuş, tur rehberlerimiz kaçıp gitmiş ve 4 yıldızlı tur ücreti ödediğimiz halde 3 yıldızlı ve son derece pis otellerde kalmak zorunda bırakılmıştık.

Mısır'da telefonlarımızı açmayan Pronto Tur yetikilileri Türkiye'ye dönünce bizi karşılarında buldu tabii... Yaşanan rezaletler haberlere ve gazetelere yansıdı. İnternette yüzlerce şikayet yayınlandı.

Pronto Tur'un bize teklifi ise şu oldu: "4 yıldızlı tur-3 yıldızlı tur farkı olan ücret ile rehberlik ücreti olan 150 euroyu iade edelim. Sizleri kaybetmek istemiyoruz(!), o yüzden farklı bir turda kullanmak üzere de 150 euro hediye edelim." Yanlış hatırlamıyorsam biz kişi başı 499 euroluk bir tur ile gidip gelmiştik, böyle düşününce bunun 300'er eurosunu direkt olmasa da iade etmişler gibi görünüyor.

Pronto Tur'un bu ödemeleri bize yapsa bile yeterince kar ettiğini düşünüyorum çünkü vizesinden bahşişine ve ekstra tur ücretlerine kadar Mısır, Pronto'nun verdiği fiyatların 6'da 7'de birine tatil yapabileceğiniz bir yer.

Esas isteğimiz olan mahkemeye verme şartlarını araştırdık ve avukatlar davanın 2 yıl kadar süreceğini, üstelik talep ettiğimizden 10 tl bile eksik ödenmesine karar verilirse karşı tarafa ödeme yapmak zorunda olduğumuzu söylediler... Haklı da olsan cezanı çekiyorsun yani =))

2 yıl beklemeye de, bu tatil için Pronto Tur'a 1 kuruş fazladan ödemeye de tahammülümüz olmadığı ve artık bu tatsız konunun hayatımızdan çıkıp gitmesi için Pronto'nun teklifini kabul ettik.

Mümkünse Pronto Tur'un bu dolandırıcı tutumunu da yaşadığımız sorunları da unutup sadece Mısır'ın güzelliklerini hatırlamak istiyorum artık...

0 kişi üşenmeyip içini döktü:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?