28 Şubat, 2011

Bilişimde Gelecek Var!

 
Evet, gelecek bilişimde ama ülkemizin öyle bir gelişime ihtiyaç duyduğu düşünülmüyor ki Bilgisayar (Bilişim Teknolojileri) dersi artık kademe kademe kaldırılıyor... Çocuklarımızı her türlü bilgi ve gelişmeden uzak tutmak için önce notla değerlendirimesi engellenen bilgisayar dersi bu yıl gelen bir yazı gereği 4. ve 5. sınıflarda artık okutulmayacak.

13 yaşına kadar bilgisayarlarını ve interneti başıboş kullanacak olan öğrenci 6. sınıfa geldiğinde ona internetin, bilgisayarın oyun oynamak, "feys", "meeseenee" ve hazır ödev indirmek dışında işlevleri de olduğunu anlatacağız. Yıllardır saatlerce oyun oynamaktan bağımlı olmuş, internette etik gözetmeden başıboş dolaşmış öğrenci o yaştan sonra "bilgi" "gelişme" "etik" "sağlık"gibi kavramlarla ilgilenir mi dersiniz?

"Ders"lerin kaldırılıp yerine saatlerce "Serbest etkinlik" konduğu, öğrencilerin çok düşük seviyelerle mezun edildiği, her türlü olumsuzluğun öğretmene yüklendiği, öğrencinin "saygı" kavramını çoktan kaybettiği bu eğitim sisteminin içinde yer almaktan çok mutsuzum. Mutsuzluğum ve rahatsızlığım dersimin kaldırılmaya çalışılması ve zamanla formatör olmaya zorlanacağım öngörüsüyle daha da arttı...

Eğer siz de "Bilişimin" eğitimin bir parçası olması gerektiğine inanıyorsanız, çocuklarımızın eğitimsiz ve bilinç şekilde bilgisayar ve internet dünyasında başıboş bırakılmaması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen destek verin!

Destek vermek için buraya tıklayıp sadece adınız soyadınız ve e-posta adresiniz gibi temel bilgileri yazarak "İmzalıyorum" demeniz yeterli!

Not: Bilişim öyle önemli ki ülkemde, bugün yarın bloglarımız yasaklanacak ve belki de bu yazıyı zaten okuyamayacaksınız...

11 kişi üşenmeyip içini döktü:

komançi dedi ki...

imzaladım

seyyahmimoza dedi ki...

sevgili aslı,ne olacak bu eğitim sistemimiz?her şey mi kötüye gidiyor biz mi olumsuzuz karar veremedim.ama sistemde bir yanlışlık var gibime geliyor.
umarım en kısa sürede düzelir eğitimimiz,sistemimiz,düşünce yapılarımız...

deniz dedi ki...

Bu kampanyayı imzaladım Aslı. Umarım gereken cevabı bulur. Mesela Prematüre bebeklerin anneleri için yapılan izin kampanyasından ben pek umutlu değildim ama sonuç alındı. İnş. bu da sonuca ulaşır.

Ayca Karaoglan dedi ki...

İnanamıyorum! Aslında inanmam gerek.

En son İstanbul'a gittiğimizde, 7.sınıfa giden kuzenimin bir ödevini görmem bana yetti. 21 yaşındaki ana sınıfı öğretmeni ablasının tepkisi ise daha güzeldi: "Biz 3-4 yaşındaki çocuklara bile böyle etkinlikler yaptırmıyoruz!"

*

Henüz blogları görebiliyorum. Bakalım sonu ne olacak...

Aslı dedi ki...

Komançi, çok teşekkürler duyarlılığın için!

seyyahmimoza, öğrenciler halinden memnun veliler de durumun farkında değil, kendi zamanlarındakine göre bir farklılık olduğunu bazıları seziyor ama harekete geçen yok...

Aslı dedi ki...

Deniz, çok teşekkürler desteğin için! Aklı (hala) başında olan ve sorunları gördüğünde hemen kabullenmek yerine mantığını kullanan, çözüm için harekete geçen insanlar birbirine destek olduğu sürece sorunların çözüleceğine inanıyorum ben de... Susup "birileri böyle uygun görmüş, ben de uyayım bari" diye hareket ederek kendimizden ziyade çocukların ve gençlerin dolayısıyla da ülkenin geleceğini karartıyoruz=(

Aslı dedi ki...

Ayça, ben de inanmak istemiyorum ama öyle yazılar ve kararlar geliyor ki milli eğitimden artık hiçbir şeye şaşırmaz olduk... 7 sınıfta olup sadece adını soyadını okuyup yazabilen öğrencim var... 8. sınıfta kısacık bir yazıyı bile yazamayan, kelimelerin yazılışını bilmeyen öğrencilerim var... Milli eğitim sıkıştırıp korkuttuğu için müdürler sınıfta bırakmak istemiyor. Anlatılan konular bizim okuduklarımızın onda biri bile değil, onu bile öğrenemeden mezun olup gidiyorlar... Çok mutsuzum ve maalesef umutsuzum okulda...

Bloglar açık mı diye baktım ben de hemen, şimdilik açık ama ne kadar açık devam edebilecek bakalım...

pelininstyle dedi ki...

Iyi uykular Turkiye!

Aphraell dedi ki...

Ben de imzaladım. Bu tür hareketler herşeyden önce çocukluktan başlayarak halkı cahil bırakmak, kolayca güdülebilecek koyunlar yaratmak için. Bana kalırsa bu mevzu blogların kapanmasından çok daha önemli. Ancak internet konusunda bilinçli bir nesil yetişirse gelecekte böyle olayların olması engellenebilir. Dediğin gibi çocuklar internetin msn, facebook ve oyundan ibaret olduğunu sanıyorlar. Aileler de çareyi aynen iktidar gibi bilgisayarı yasaklamakta buluyorlar. Bu mentaliteyle büyüyecek çocuklar asıl tehlikeyi oluşturuyo malesef..

Aslı dedi ki...

pelininsytle, üzerimize ölü toprağı serpiliyor iyice... Çocuklar tembelliğe çoktaaan alıştı, öğretmenler de birşeyi değiştirememenin ve boşa çalıştığını hissetmenin getirdiği bezginliği yaşıyor..

Aslı dedi ki...

Ah Selvi ah hiç sorma... Aynen söylediğin gibi işliyor sistem... Baş edemedikleri ve bilmedikleri şeyleri öğrenmek ve öğretmek yerine yasaklamaya çalışıyorlar... İnterneti geçtim, aklına gelebilecek her yönden yetersiz ve saldırgan yetişiyor çocuklar... Bilgisiz ve saygısız oldukları halde okulları yüksek notlarla ve hep haklı çıkarak bitirdiklerinden boş ama kocaman bir özgüvenleri var =(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?