17 Şubat, 2011

Uni Asetonsuz Oje Temizleyici

Hepimiz az ya da çok oje sürmeyi seviyoruz, hatta aramızda kıyafetine göre oje sürmek yerine ojesine göre giyinenler de olabilir (kim acaba!).

Rengarenk tırnaklar, son yıllarda çıkan birbirinden güzel renkteki ojeler güzel ama tırnaklarımızın gittikçe güçsüzleştiği ve yapısının bozulduğu da bir gerçek. Birçoğumuz zararlı maddeler içermeyen markalardaki ojeleri tercih etmeye çalışıyoruz, ucuz bir oje alacağımız zaman da en azından bilmediğimiz uhu kokulu kalitesiz ojeler yerine FlorMar, Pastel, Golden Rose gibi bilindik markaları tercih ediyoruz.

Tırnağımızın yapısını bozan şey ise ojelerden ziyade ojeyi temizlerken kullandığımız aseton. Ben uzun zamandır Parmex aseton kullanıyordum ama bir yandan da aseton içermeyen oje çıkartıcılara bakınıyordum. Geçtiğimiz hafta Uni marka asetonsuz oje temizleyiciyle karşılaştım ve aldım.

Uni asetonsuz oje temizleyicinin ojeyi çıkartma konusunda kullandığımız asetondan bir farkı yok. İkisi de aynı miktarda ürünle bütün ojeyi çıkartabiliyor. Uni'nin avantajı tırnağın yapısını bozan asetonu içermemesi. Dezavantajı ise ,en azından bana, göre çok parfümlü olması. Yakıcı aseton kokusuna artık burnum alışmıştı ama bu parfüm kokusu fazla geliyor. Yine de asetonsuz olması bence büyük bir artı ve onun hatrına kokusuna katlanıyorum.

Eğer siz de aseton kullanmak istemiyor ya da tırnaklarınızdaki soyulmalardan-güçsüzleşmelerden ojeleri sorumlu tutuyorsanız bir de bu asetonsuz oje temizleyiciyi deneyin derim.

2 kişi üşenmeyip içini döktü:

deniz dedi ki...

merhaba aslı, benimde oje süresim geldi bugün ve hatta sürdüm. ama kahverengi oje istiyorum. tabii dışarı çıkamadığımdan internetten alacağım pastel 43'ü. pastel'in 75'i yok internet satışlarında ne yazık. asetonsuz oje temizleyiciyi de bulabilirsem ekliyeceğim sepetime. oje alırken kullandığın bir kozmetik site falan var mı?

Aslı dedi ki...

Yok canım bir tek essie leri ebay den almıştım, onun dışında hep mağazalardan alıyorum... Golden Rose'un da bir rengi 75e benziyor, bulursan o da olabilir?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?