31 Mart, 2011

Cam Törpü

 

Bir süredir eBay üzerinden cam törpülere bakınıyordum. Çeşitli markaların(essie, sephora, opi v.b.) yine çeşitli fiyatlarda cam törpüleri vardı. Daha önce cam olduğu iddiasıyla Ankara'dan aldığım törpü %100 plastik çıktığı için markasız olanları eleyip sadece bilindik markalarınkileri listeledim.

 



 

Tam Essie'nin cam törpüsünü almaya karar vermiştim kiii Born Pretty Store'dan alışveriş yaparken orada da cam törpü satıldığını fark ettim. Kristal cam olduğu ve kullanıldıkça soyulmadığı yazıyordu. Fiyatına bakınca denemekten ne çıkar diye düşündüm.

 



 

Yukarıdaki fotoğrafa turuncu olan Born Pretty' den aldığım, mor olan ise Ankara'dan aldığım törpü. Görüntüde benziyorlar ama başka bir benzerlikleri yok. Farklarına ve dolayısıyla da satın alırken cam olanı nasıl ayırabileceğimize bakarsak:

- Cam olana yüzüğümle vurduğumda bir cam tınlaması, diğerine vurduğumda pıt pıt bir ses geliyor :) Sesle ayrım yapmak için bir metal kullanmakta fayda var bence çünkü tırnakla vurduğunuzda benzer sesler çıkıyor. Ama unutmayın ki cam törpü hassas birşey ve eğer bir metale çok sert çarparsa her normal cam gibi kırılabilir :D

- Kılıfının içerisinde olmasına rağmen mor olanın üst kısmındaki soyulmayı görebilirsiniz. Tırnağınızı sadece birkaç defa sürttüğünüzde bile plastik törpünün üzerindeki pürüzlü tabaka soyuluyor, altından sap kısmındaki gibi pürüzsüz plastik çıkıyor.

- Cam törpüynün ilk aldığınız günkü görünümüyle 3-4 kez kullandıktan sonraki görünümü aynı ( ben daha 3-4 kez kullandığım için bu sayıyı veriyorum )

- Essie, Sephora ya da Opi crystal file olarak satılan bir törpüyü eğer orijinal firmadan alıyorsak düşünmeye gerek yok. Ama aracı firma ya da ebay'den aldıklarımızın, bilmediğimiz markaların ya da markasız olarak satılan cam törpülerin gerçekten cam olup olmadığını fiyatından ayırt etmek zor. Örneğin ben mor renkteki cam taklidi yapan plastik törpüyü Ankara'dan 10 liraya almıştım. Turuncu ve cam olan ise 2.21$' dı...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)

Eğer satış sayfasına bir göz atmak isterseniz tık tık

8 kişi üşenmeyip içini döktü:

Marjo dedi ki...

Güle güle kullan törpülerini :) Ay evet düşürmeyin, dikkat edin, Essie törpümün ucu kırıldı ben yere düşürme başarısını gösterince :D

Aslı dedi ki...

Kötü olmuş kırılması :( Neyse ki ucu kırılmış, internette ortadan kırılıp bir bölümü de tuzla buz olmuş bir cam törpü resmi gördüğümden beri pek bir kibar davranıyorum kendisine :D Yine de benim gibi sakarın önde gideni için o törpünün uzun süre tek parça halinde kalması pek mümkün görünmüyor...

Gizem dedi ki...

Ben de almayı istiyorum bunlardan vee açabiliyorum da twitter da yazdım hatta yorum bile yapabiliyorum

Gizem dedi ki...

siteni yazmayı unutmuşum saçma sapan yorum olmuş Aslı'cım :) Gayet güzel açılıyor:)

Aslı dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım bir an kimse nihat doğanı izlemeyi bırakıp yardım etmeyecek diye düşünmeye başlamıştım :( Bence de cam törpüye geçmekte fayda var, kullandıkça tırnak yavaş yavaş kendine geliyor sanki. Yaprak yaprak ayrılma problemim azalmaya başladı. Sen yabancı markaları da bizden ucuza bulabilirsin sanırım orada, direkt essie ya da opi alıp kafanda hiç soru işareti olmadan kullanırsın :)

Marjo dedi ki...

Şimdi çok tırstım, en fazla düşse 2ye ayrılır diyordum, bunu söylemicektin :p

Aslı dedi ki...

ilk gördüğüm çok parçalı resmi göremedim ama 3e ayrılmış resmi twitterdan gönderiyorum :)

Adsız dedi ki...

nasıl satın alabilirim yabancı sitelerden ing.cem sıfır :(

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?