07 Mart, 2011

Mendil Satmaktan Olimpiyatlara


Yaşadığım şehirde yaklaşık bir aydır “dezavantajlı” öğrencilere haftasonları ücretsiz kayak kursu veriliyor. Üniversiteden hocaların “Bu şehir kayak için bu kadar elverişliyken bu çocuklara neden fırsat veremiyoruz” düşüncesiyle oluşturdukları bir proje bu. Maddi ya da manevi problemler yaşayan öğrenciler her hafta yepyeni kayaklarını alıp yüzlerinde kocaman gülümsemelerle vızır vızır kayak yapıyor! Türkiye’nin Sarıkamış, Palandöken, Uludağ, Davraz, Kartepe gibi tanınmış olan ve aslında birçok ilimizde de halk tarafından bilinse de adını duyuramamış olan küçük pistlerimiz varken kış olimpiyatlarında adımızın duyulması maalesef çok uzak bir ihtimal…
Bugün o çocuklarla birlikte kayak yaptık. Fotoğraf ekleyemiyorum çünkü 32 dişimizi göstere göstere kaymaktan fotoğraf makinesini almak için arabaya kadar gidemedim bir türlü… Çocukların (“Ya düşersem” korkusununu henüz yenememiş olan 1 tanesi hariç) hepsi öyle mutlu ve kaymayı başarabildiği için öyle gururluydu ki!
Keşke çocuklara daha çok fırsat yaratabilsek… Sokaklarda ziyan olan o çocukları yetenekleri doğrultusunda yönlendirebilsek…

6 kişi üşenmeyip içini döktü:

Gizem. dedi ki...

keşke..keşke böyle projeler artsa artsa da sonradan bu çocuklar neden böyle başka yollara sapıyor demesek..

Aslı dedi ki...

Keşke Gizemcim, insan bir yandan birşey yapmamanın vicdan azabını da duyuyor...

hatice dedi ki...

Merhabalar,

Erzurum da mısınız?
Bizde 1,5 yıldır Erzurum'dayız... Blogunuzu ilk kez bugün gördüm. Kaf dağı Palandöken midir acaba?

Aslı dedi ki...

Merhaba, hoşgeldiniz :) Erzurumda değiliz, etrafı tamamen dağlarla çevrili bir komşu ildeyiz biz de. Benim için Kaf Dağı Ergan Dağı ama sizin Kaf Dağınız pekala Palandöken olabilir ;)

hatice dedi ki...

Aynı bölgedeyiz:)
Erzincan a sık sık gelip gidiyorum işim sebebiyle... Hatta önümüzdeki hafta da geleceğim..
Güzel bir şehir.. Açıkçası bizim buralardan birilerinin blogger olması hoş:))

Aslı dedi ki...

Dışarıdan bakınca çarşısı pek hoş değil ama onun dışında doğal güzellikleriyle, manzaralarıyla, yerlisi olan insanlarıyla çok seviyorum Erzincanı :) Hatta mümkün olduğu kadar uzun kalmak istiyoruz burada. Yakınlardan biri tarafından fark edilmek ve okunmak da çok hoş :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?