15 Mart, 2011

Oje Kutum

Her ne kadar benzer renkleri almamaya, kurumaya yüz tutanları atıp kullanmadıklarımı arkadaşlarıma dağıtmaya çalışsam da 30 kadar ojem var. Oje de tam bir hastalık! Yeni çıkan renkler ve pahalı markaların ucuz alternatifleri daha da kolay aklımı çeliyor,  karşı koymaya çalışsam da bir anda oje çekmeceme katılıveriyor!

Sizi bilmem ama ben ojemi hep salonda eşimle tv izlerken sürüyorum. Yakın zamana kadar base coat, oje, genellikle bir şeffaf oje ve kurutucudan oluşan grup sürekli yatak odasından salona taşınıp duruyordu.

 


Markette Lipton'un hediye verdiği bu 6 gözlü kutuyu görünce "Acaba sık kullandığım renkleri bu kutuya yerleştirip salonda kamufle etsem nasıl olur?" diye düşündüm. Üstelik çekmeceye tabur tabur dizilmiş ojelerim de çekmecenin her açılıp kapanışında sağa sola savrulmaktan kurtulmuş olurdu...

Lipton poşet çaylar+ahşap kutu şeklindeki seti aldım, alırken de üzerindeki Lipton yazısını nasıl olsa dekupajla falan kaybederim diye kendimi kandırmayı unutmadım tabii :)

 


Sık kullandığım ojelerimi kutuya yerleştirip salona taşıdım, şimdi ojelerimi buradan çıkarıp sürüyorum, işim bitince kapağı kapatıp 60 sn boyunca (good to go sağolsun) ojemin kurumasını bekliyorum veee tırnaklarım hazır oluyor!

 


Ojelerini oraya buraya taşımaktan, ortalıkta dağınıklık oluşmasından bıkıp onları derli toplu saklamak için çözüm arayan varsa hala marketlerde satılan bu kutuyu tavsiye ederim ;)

 

14 kişi üşenmeyip içini döktü:

mughetto dedi ki...

Aa bu kutu süpermiş ama bayıldım :) Çok iyi fikir vallahi.

nazo dedi ki...

süperssinn aslıcan.. ben bunu niye daha önce düşünmedim diye hayıflandım :)))
alıcam alıcammm..
bitki çayı içmeyen biri olarak da çayları da hediye ederim arkadaşlarıma :p

Kurbağa Prensesler dedi ki...

Ben poşet çaylar için de böyle güzel kutular arıyordum, işlevselliği cabası :) pratik ve güzel bir düzenleme olmuş.

Aslı dedi ki...

Arada benim ampül yanıyor öyle (ampül deyince aklım akp ye gitti ama neyse :S )

Aslı dedi ki...

nazocanım, bitki çayı değil bilgiğimiz sallama siyah çayla hediye veriyorlar, o sallama çayları da okula götürüp öğleden sonraları çay keyfi yapıyorum ;)

Aslı dedi ki...

Hakikaten salondaki mobilyalar da venge olunca arada kaynayıp gidiyor:) Misafir gelenler kutuyu açıp bakamadığı için içinde ne papatya çayları ne ekinezyalı kış çayları hayal ediyorlardır kim bilir :)

Aphraell dedi ki...

çok beğendim fikrini :) bulursam bu kutudan kaçırmam alırım walla :))

Aslı dedi ki...

Teşekürler Selvicim=) Ben Migros'tan aldım, eminim diğer Migroslarda da vardır ;)

Marjo dedi ki...

Süper fikir :) Ben ojelerine kötü davrananlardanım sanırım :) Sayıları çok olunca markalarına göre ayakkabı kutularına böldüm, sıcakta bozulmasın diye evin kilerinde saklıyorum :lol:

Aslı dedi ki...

Ama sende de çok oje var Marjo, böyle küçük kutulara sığmaz o hazine :) Aslında damask desenli bir yapışkanlı kağıdım vardı, senin gibi ayakkabı kutusunu onunla kaplayıp içine ojeleri koymayı planlıyordum ama bu kutuyu görünce vazgeçtim. Hem sen de karanlıkta, serin yerde saklıyormuşsun daha ne olsun ;)

pelininstyle dedi ki...

super cok pratik olmus:)
ben de butun makyaj malzemeleri icin cekmece gibi birseyler aldim. Hepsi bir arada artik:) Cok mutluyum gidip gelip ne iyi ettim diyorum:)))

Aslı dedi ki...

Teşekkürler :D Aslında ben de makyaj malzemelerim için ahşap-çekmeceli bir kutu aldım ama boyanmamış olarak, nasıl birşeyler yapsam diye bakınıyorum nette... Dekorasyonu konusunda fikirlere açığım yani ;)

zeynep dedi ki...

Aslı biliyor musun benim ojelerimi saysan 3ü geçmez..bir tanesini ojeden saymaya da gerek yok hem cila:) Maniküre imkanım olsa haftada iki defa giderim ama evde oje sürmüyorum hiç alışkanlık edinmemişim demek ki:)
Toplu halde çokdüzenli gözküyolarmış ama imrendim:)

Aslı dedi ki...

Senin o güzel kutuların kadar iyi görünmüyor ama şimdilik bu kutuyla idare ediyorum işte... Benim de bir süredir takıntım oldu ojeler, özellikle golden rose,flormar,pastelin falan fiyatları 1tl civarında olunca gördüm mü dayanamıyorum :) Ama neredeyse her gün ruh durumuma dersim olan sınıfa göre ojemi değiştirdiğim için çabuk bitiyorlar...
Aslında senin yaptığın gibi düzenli olarak maniküre gidebilsem çok güzel olurdu ama burada düzgün manikür yapan birini bulamadım maalesef, kendi başımın çaresine bakıyorum... Çoğunlukla keserek değil iterek kullanıyorum o yüzden...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?