06 Nisan, 2011

Dreamhost


Malum artık blogumu .com uzantılı olarak değiştirdim ve wordpress üzerinden yazıyorum. Bu iki işlemi yapabilmek için taşınmadan önce bir alan adı (domain)  ve beğendiğim bir hosting firmasından 1 yıllık üyelik satın aldım. "Hangi hostingi seçtin?" "Neye göre karar verdin?" ve "Memnun musun?" diye soranlara bu yazı cevap olur umarım :)


"Wordpress için hangi hosting firması daha iyi?" diye araştırma yaparken karşıma birçok isim, farklı özellikte paketler ve her birinde farklı fiyatlar çıktı. wordpress.org sitesinde tavsiye edilen Bluehost, Dreamhost, Media Temple ve Laughing Squid vardı. Ayrıca aklımda uzun süre ilk sırada olan Just Host (dost tavsiyesi ;)  ), sık bahsedilen Go Daddy, HostGator gibi firmalara da göz attım.



Kafam karmakarışık olmuş gözüm dönmüşken Dream Host'un fiyatı aklımı çeldi. Müşteri memnuniyet oranı %99.92 olarak görünen Dream Host geçtiğimiz ay, aylık fiyatını 2.95$'e indirdi. Üstelik tek tıkla wordpress kurulumu yapma imkanı var ve birkaç dakika içerisinde kurulum tamamlanıyor. Paket içerisinde neler olduğunu buradan görebilirsiniz.


Dream Host'tan alan adımı satın aldım ve hosting hizmetini 2 hafta ücretsiz olarak denedim. İlk günlerde acemilikle yaşadığım her sorunda gece gündüz yardımcı oldular, soru sormak istediğimde karşımda otomatiğe bağlanmış bir bilgisayar değil hep gerçek bir insan vardı. Hatta cPanel'de yaptığım ve nerede hata yaptığımı fark edemediğim bir değişikliği düzeltip sonra da nasıl yapılması gerektiğini anlatan bir e-posta gönderdiler.


Özetle benim hosting seçimim DreamHost'tan yana oldu ve şimdiye kadarki 1,5 aylık dönemde gayet memnun kaldım. Şu anda aylık ücreti 8.95$ olarak görünse de Google'da "Dreamhost promo code" diye arama yaparak rahatlıkla bulabileceğiniz kodlarla 50$ ve üzeri miktarlarda indirimle alışveriş yapabilirsiniz.


 


 

4 kişi üşenmeyip içini döktü:

zeynep dedi ki...

Bence bu yazıyı hazırlaman çok iyi olmuş aslı..Artık bana gelen tüm mailleri sana yönlendirebilirim:))

Aslı dedi ki...

Bana da iyi oldu bu topluca yanıt :) Şimdi annemler geldi diye yazı hazırlayamıyorum evde, bir de Born Pretty Store'dan nasıl alışveriş yapılacağıyla ilgili yazı hazırlayacağım ondan sonra e-posta trafiğim yarıya inecek :D

battodol dedi ki...

Aslicim biz Go Daddy kullanıyoruz bi kaç sitemiz için, memnunuz, bayadır bi araştırma yapma gereği duymadık ama aklımda olsun bu siteler gerekir belkim bir gün :)

Aslı dedi ki...

Hazır memnunsanız hiç başka hosting araştırmak gerekmesin inşallah o zaman :) Go Daddy hakkında da hep olumlu şeyler yazıyor, o da benim aklımda bulunsun ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?