14 Eylül, 2011

Project OMG! Pan-1

"Bir Project Pan lazım" diye inleyen çekmecelerime daha fazla karşı koyamadım... Aphraell de verdi gazı, haydi dedim bir sonbahar temizliği olsun, dolup taşan çekmecelerim boşalsın.

Meğer ipin ucu kaçalı çooook olmuş! Ürünler sıraya dizilip giderken inanamadım, saymaya başladığımda ise dehşete kapıldım resmen!

Listem çok uzun olduğu için ilk etapta parfüm, deodorant, pudra ve rujları, sonrasında da cilt bakım ürünlerini bitirmeyi planlıyorum. Şu anda eylül ayının ortalarındayız, kasım ayının sonuna kadar bu resimlerden hiçbir şey kalmamış olmasına çalışacağım. Zaten kalmamalı da çünkü resimlerdeki ürünlerden çoğunun yedeği var onlar da apayrı ve koccaman bir çekmeceyi kaplıyor.

Karşınızda uzayıııp giden, kısalması için çırpınacağım listemn birinci bölümü:


 

1. Rosense %100 Gülsuyu:

Katkısız olan bu gül suyunu kullanırken gayet memnundum aslında. Cildi yakmıyor ve kurutmuyordu ama bu daha bitmeden aldığım yüz temizleme jellerinin takımı olan tonikler yüzünden buzdolabında unuttum gitti... (Gül suyunu buzdolabında muhafaza ederseniz daha uzun süre taze kalıyor) 8tl'ye alınabilecek en doğal ve iyi ürün hala bu bence.

2. Rosense Yüz Yıkama Köpüğü:

Ne kötü ne de iyi, ortalama bir yüz yıkama köpüğüydü, daha bu bitmeden eve giren yeni temizleme jelleri yüzünden bu da unutulup gitti.

3. The Body Shop Seaweed Serisi Yüz Yıkama Jeli:

Cildi kurutmayan, hafif ve güzel kokan bir jel. Bu seriyi çok severek kulanıyorum; jelini, toniğini, nemlendiricisini ve temizleme sütünü set halinde almıştım. Jeli akşam yüzümü yıkarken kullanıyorum. Sanıyorum hedeflediğim tarihe kadar bitecek.

4. Garnier Derinlemesine Arındırıcı Peeling Jeli

Peeling etkisi çok az olan bir jel bu, peeling pıtırcıkları çok ince, çok minik. Benim cildim karma-yağlı arası bir cilt ve günlük olarak üst üste bu jeli kullansam bile tahriş ya da kurutma yapmıyor. Ama vaadettiği siyah noktalarda azalma ve gözenekleri küçültme gibi bir etki de yapmadı bende. Bir bitsin, bir daha almayacağım :D

5. Garnier 3'ü 1 arada

Temizleme, peeling ve maskeyi aynı anda yapabileceğinizi söyleyen bir ürün. Sulandırıp yüzünüze sürdükten sonra yüzünüzü ovarak peeling yapabilirsiniz. Eğer nemli cildinize sürer ve bekletirseniz maske olarak da kullanabilirsiniz. Kötü tarfı yapısının beyaz bir çamur gibi olması ve özellikle maske olarak kullanırken yüzden temizlemenin zor olması. Fiyatına göre iyi bir ürün ama bir daha alacağımı zannetmiyorum.

6. The Body Shop Çay Ağacı Serisi-Yüz Yıkama Jeli:

Çok keskin kokusuyla ve ciltteki yağı silip süpürmesiyle çoğu kişiye uygun olmayacak bir jel. Daha ziyade kötü beslendiğim, cildimin yağlandığı ve problemli olduğu dönemlerde kullanıyorum. Bir tane daha bu kocaman (250ml!) jelden var, tekrar alıp almayacağıma karar vermek için o şişenin de bitmesi lazım :)

7. Vichy Normaderm Problemli Ciltlere Karşı Bakım Kremi

Hafife yakın yapıda normal bir krem. Aldığım dönemde düzenli kullandım ama bir etkisi olmadığı için çok çok az kaldığında attım bir kenara. Kısa sürede biter zaten. Fiyat-performans olarak bakınca bir daha almam, bir özelliği yok.

8. Neutrogena Alkolsüz Tonik:

Migros'ta 1 alana 1 bedava indiriminden almıştım. Alkolsüz olması, cildi yakmaması, çok keskin bir kokusunun olmaması olumlu yönleri, bunlar dışında bildiğimiz tonik işte. İndirimdeyken görürsem tekrar alabilirim ama önce elimdeki yedek tonikleri bitirmeliyim...

9.Neutrogena Yağsız Nemlendirici krem:

Tek iyi yanı güneş koruma faktörü (15) olmasıydı, onun dışında cildimi vıcık vıcık yapan, gözeneklerimi kocaman açıp yağ fışkırmasına sebep olan fazlasıyla yoğun bir krem. Bir daha hayatta almam. Bu kremi eşime sürdürüyorum, kupkuru cildine traş sonrasında işe yarar diye. Bitirmem gereken çok ürün var canım, o da yardım etsin azıcık!!!

10. Nivea Selülit Kremi:

Selülit denen şeyin sadece masaj, su ve sporla o da ancak bir noktara kadar iyileşebileceğine inanıyorum. Umut fakirin ekmeği mantığıyla almıştım herhalde :) Kremin içeirsindeki şu ya da bu maddeden değil ama kremi yedirmek için yapacağım masajdan fayda görme ihtimalim için bunu da bitirip atacağım.

11. Lapitak Ayak Kremi

Vazelin ile aynı etkiyi yapıyor, ondan birazcık daha az yağlı olduğu için bundan almıştım. Tatil bitti kapalı ayakkabıları giymeye başladım ama topukları ihmal etmemek lazım ki bir dahaki bahara pembe ve yumuşacık çıksınlar ;)

12. Oriflame Domates Özlü Kil Maskesi:

Beyaz çamur kıvamında bir maske. İlk yıkandığı dakikalarda gözenekler hafif küçülmüş oluyor, biraz gerginlik yaratıyor ama kısa süre sonra herşey normale dönüyor. Olsa da olur olmasa da olur bir maske, bitince tekrar almayacağım.

13.Avon Planet Spa-Zeytinyağlı Nemlendirici Maske

Cilde özel bir etkisi yok ama kokusu çok güzel olduğu ve kolay durulandığı için kullanmayı seviyorum. Bitirene kadar kullanıp bir daha almayacağım.

14. Rosense Kayısı Partiküllü Peeling

Minicik partükülleriyle peeling yapmaktan uzak bir ürün. Kokusu annemin ben küçükken kullandığı nemlendricilere benziyor. Az kaldığı için bitiriyorum, bir daha da almayacağım.

15. Gliss Oil Nutritive Sıvı Saç Kremi

Bayılıyorum bu sıvı saç kremlerine! Yarısı bitti zaten ama yedekte 2 tane daha beklediği için bu bitsin, sıra diğerlerine gelsin :)

16. The Body Shop Çay Ağacı Serisi- Nemlendirici

6'daki jelin nemlendiricisi. Serinin cildime iyi gelip gelmediğini görmek için önce bu seyahat senini almıştım, yüz yıkama jeli ve toniği bitti, sivilceler için olan yağı bitirmek için acele etmiyorum ama bu krem de bitsin artık. Yolculuklar için bu tür küçük setler gerçekten iyi oluyor ama çoğu nemlendirici zaten küçük boyda olduğu için bunu ısrarla tutmak için bir sebep yok, bitsin.

17. Nivea Günlük Matlaştırıcı Nemlendirici Yüz Kremi

Hafif bir krem sayılmaz ama ağır ya da yağlı da değil. Bir daha almam ama bitene kadar da kullanabilirim, özellikle önümüzdeki aylarda havalar soğuyunca.

18. Garnier Nemlendirici ve Koruyucu Bakım Kremi

İndirimdeyken merak ettiğim için almıştım. Cildimi yağlandırıyor o yüzden eşime devredilecek 2. parça da bu. Ha ben bitirmişim ha o, maksat çekmecelerde yer açılsın!

19. The Body Shop Kenevirli Body Butter

Özellikle bronzlaşan derinin pul pul olmaya meyilli olduğu bugünlerde iyi gidiyor ama o ağır kokusu yok mu, gün içinde bile "kötü birşey kokuyor ne ki" deyip kokunun kolumdan bacağından geldiğini fark etmek hoş olmuyor... Yarattığı parlak, sağlıklı ve daha bronz görüntü için kullanmaya devam...

20. The Body Shop E Vitaminli Göz Kremi

Annemin göz çevresinde nerelerin kırıştığına bakınca benimkinde de aynı yerlerin kırışmaya başladığını fark ettim. O 2 noktaya unutmadığım zamanlarda sürmeye çalışıyorum, bir etkisi olup olmadığını görmek için yıllar sonraya bakmak lazım...

21. The Body Shop Seaweed- Nemlendirici Krem

Şimdiye kadar kullandığım nemlendiriciler arasında en sevdiğim, cildime en iyi gelen bu. Yapısı hafif, nemlendirmesi kararında, yağlanmayı azaltıyor, kokusu çok güzel, her yönüyle seviyorum. Bu kutu bitmek üzere ama elimde 2 tane daha yedek var, şirket batsa bile yosun kremimden yoksun kalmayacak durumdayın anlayacağınız!

22. The Body Shop Çay Ağacı Özlü Yüz Maskesi

Kil renginde, çamur kıvamında bir maske. Özellikle yazın yüzdeki ferahlatıcı etkisi için kullanıyordum, gözenekleri biraz toparlıyor. Kötü yanı yüzden temizlemek gerçekten zor oluyor. Bir daha almam çünkü bir yedeğim daha var :S

Kocaman listemin birinci bölümü burada bitiyor. İkinci bölümü yazmaya mecalim kalmadı, bitirme kısmını nasıl becereceğim bakalım.

Olacak olacak, listenin devamında görüşmek üzere ;)

17 kişi üşenmeyip içini döktü:

Aphraell dedi ki...

Seni gaza getirdiğim için çok memnunum açıkçası :D dolapta sürüyle bitsin diye beklenen ürün varken yenilerini almak hem bütçeye zarar, hem de acayip yer kaplıyolar bi süre sonra :) ufak bi upucuyla yorumumu bitireyim, yüzüne kullanmaktan hoşlanmadığın partiküllü peeling ürünlerini vücut peelingi olarak bitirebilirsin, hem daha çabuk bitiyolar hem de bi işe yaramış oluyolar ;)

liu dedi ki...

project pani yarım yamalak yaptım ama işe yaradı yine de;bir çok ürünü bitirdim;makyaj malzemelerini işin içine katmamıştım ama:D
sana da kolay gelsin:D

Aslı dedi ki...

Hakikaten iyi oldu, nasıl abarttığımı iyi gördüm :D Pazardan beri 1 deororant bitirdim 1 rimeli de 3 gündür kullanıyorum ve artık zamanının dolduğuna karar verdim, şimdiden 2 parça gitti bile ;)
Şu peeling meselesi hiç aklıma gelmemişti süper fikir gerçekten de!

Aslı dedi ki...

En azından elindekilern tamamını ve yarım yarım açıp bıraktıklarını görmek iyi oluyor değil mi... Makyaj malzemeleri yarın, farları kalemleri katamadım ben de o kadarına dayanamam heralde:D Ama bol bol aynı tonda ruj almışım, onları dizdim bir güzel!

Jardzy dedi ki...

selülit için bir formülüm var. 1 haftada gözle görülür etki. biberiye! günde en fazla 2 kahve fincanında demliyorsunuz.
sıcak suya biberiyeyi atın, demlensin için. daha ötesi de var, onun için mail atabilirim :)
güzellik sırrı nihayetinde!

Aslı dedi ki...

Yaşasınnn şu anda evde var biberiye!! Zaten kremle falan çözülecek birşey değil bu... O sır da buraya yazarsan sırlıktan çıkar haklısın, onu da bir ara mailden beklerim o zaman ;)

Ezzzoo-KozmetikDosyasi dedi ki...

Bende project 21 pan yapıyorum çok yararlı oluyo gerçekten kenarda köşede yarım yamalak kalmış ürünler bitiyor. Ben makyaj malzemesi de eklemiştim onları bitirmekte zorlanıyorum ama. Başarılar dilerim sana baya ürünün var senin de:))

Aslı dedi ki...

Bu birinci bölüm ya, ikinci bölümümde far paleti, kapatıcılar, rujlar, parfümler v.b. var, dediğin gibi onlar daha zor bitecek gibi... Ama bitirelim rahatlayalım değil mi, başarırız biz bu işi ;)

serrose dedi ki...

ben de isterim tariff aciiil :)

serrose dedi ki...

ben de almayacagim serisi yapiyorum ise yariyor cidden.Alisveris yaparken toplu resimler gozumun onune geliyor.13l ip balm bi ton el kremi vs beni durduruyor.Artik o raflara bakmiyorum bile ;)

Aslı dedi ki...

DArısı başıma! Bugün bir oriflame kataloğuna baktım, birşey almadan kapattım, ben kozmetik rejimindeyim deyip geri verdim ;)

nazo dedi ki...

Ne kadar çoklar !! Ne yaptın sen Aslı, herşeyi yedeklemişsin. Tamam mahrumiyet bölgesindeyiz ama gerek yok yani :p
Şaka şaka ben de mi yapsam diye düşünmedim değil ama çok üşeniyorum. Gerçi seninkiler kadar çok değiller, başarabilirim sanki ;)

Aslı dedi ki...

ımmm şeyyy bir bu kadar daha var, o da birkaç gün içinde yazı olarak dökülecek ortalara desem :/ ben ettim sen etme, bir daha kozmetik reyonu görmeyecekmiş gibi yedekleme nazom :P Seninki benimkilerin toplamının en fazla 1/4üdür, başlar bitirirsin hemen ;)

Canan Bahadir dedi ki...

Harika bir proje,benim de yapmam gerek ama elim degmiyor!Devamini da merakla bekliyorum amaa:)

Aslı dedi ki...

Benim de elim değmezken değimezken bir baktım dağ olmuşlar!! Devamını yazacağım ilk fırsatta, enerji topluyorum :P

serrose dedi ki...

supersin :)
azicik yer acalim ama degil mi :)

Aslı dedi ki...

Ahh ahh boş yer açmayı geçtim, önce sığışabilsinler!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?