31 Aralık, 2012

Benden


Bazı yılları yaşamak da bitirip bir kenara koymak da kolay değil. 2012 benim için o yıllardan biri. Hem hayatımın en kötü günlerini hem de en güzel günlerinin bir bölümünü kapsadı. Son bölümü güzel geçtiği için, yaşamak zorunda kaldığım üzüntüler sayesinde hayatıma daha büyük bir mutluluk ve huzur katıldığı için bu yılı iyi hatırlamaya çalışacağım.

Bu yıl en çok 'Dur bakalım, her şeyde bir hayır var' dedim, öncesindeki acı çekme kısmı zor geçse de sonunda hep öyle de çıktı. Bakalım 2013 en çok ne dedirtecek bana...

Vee bu yılın resimli bir özeti

Gezdim:



Giydim:


İçtim:

 Okudum:


Sevdim:


Sürdüm:
 En çok bu kategoriye çalışmışım :) Yedim:


Ve üzüldüm:


2013,hepimiz için 2012'den daha güzel olsun.




17 Aralık, 2012

Düğün Gecesi

Yıllardır gitmek istediğimiz ama hep sözde kalan Düğün gecesi'ne, Şeb-i Arus' a, önceki hafta katıldık.



Özetlemek gerekirse sabah hızlı trenle gittiğimiz Konya' da bütün gün merakla gezdik, akşam Şeb-i Arus'ta ise büyülendik...Sıradan bir salon, sıradan hayatları olan insanlar bir araya gelip birden bambaşka, çok etkileyici birşeye dönüşüveriyor... Mevlana'nın naifliğinin çok çok uzağında kalsa bile yine de onun hisleri ve felsefesinden izler yaşıdığı için insanı çok etkiliyor.



Eşim konuya aşina olsa da ben Şeb-i Arus neyi anlatır, hangi hareketin anlamı nedir, felsefesinin genel hatları ve yaşamı hakkındaki genel bilgileri okuyup, notlarımı alıp gittim. Sizlere de tavsiyem yüzeysel de olsa mutlaka bilgi sahibi olarak gitmeniz yoksa her şey gözünüze anlamsız veya tuhaf görünebilir.


Mevlana hakkında ne söylesem sığ kalacaktır ki hakkında okuduğum kitaplar da beni hiç tatmin etmiyor. Fark ettim ki Mevlana, Tebrizli Şems ve Mesnevi beni ne kadar kendine çekiyorsa bu konuda yazılmış kitaplar da beni o kadar itiyor. Yapmacıklık ve satış kaygısını izlemekten aralara serpiştirilmiş güzel şeyleri göremiyorum. Bu yüzden direkt Mesnevi' yi okuyup zamanımı boşa harcamamaya karar verdim.



Evdeki tek ciltlik kocaman Mesnevi'yi bir yere taşımak zulüm olduğundan bir türlü başlayamıyorudum. Mevlana Türbesi'ni gezerken Mesnevi'nin 3-4 ciltilk küçük boyutlu basımlarını gördüğümde içimden "Bunlardan mutlaka almalıyım"  dedim ve daha dakikalar geçmişti ki kısa bizi kısa süreliğine görmeye gelen uzaktan bir tanıdığımız bana bir paket uzattı. İçinden CD'ler, hatıra dosyaları ve gözüme takılan o setlerden çıktı! Eğer okumayı düşünüyorsanız size de tavsiyem bu 3-4 ciltlik verisyonları tercih etmeniz yönünde.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?