23 Ocak, 2011

Kuzu Uçtu...


Haritada Tanzanya' yı arıyorum, uçak bileti araştırıyorum, Klimanjaro için hangi rota daha iyi, otel bulamıyorum derken derken kuzucuğum bugün uçtu gitti... Yarın da önce Dar es Saalam'a sonra da Klimanjaro'ya doğru yola çıkacaklar...

Bu arada daha önce Tanzanya'daki iç hat uçak biletini almaya çalışırken vayama.com sitesini kullanmak zorunda kaldık (uçak firmasının web sitesinde bilet satılmıyor da =S). Vayama, kredi kartından 2.000tl para çekip, "your tickets cancelled" diye bir mail atıp üzerine de günlerce telefonlara cevap vermeyerek bize 5 gün boyunca ecel teri döktürdü. Neyse ki 4. günün akşamında bir görevli telefona cevap verdi ve "Siz bekleyin ve banka hesabınızı kontrol edin, biletinizi veremem ama paranın geri yatırılmasını kontrol edeceğim" dedi ve ertesi gün sorunu hallettiler.

 Her ne kadar endişeli olsam da çok güzel yerlere gidecekler, Afrika'nın en yüksek noktasına çıkacakalr, belgesellerde görüp "ne kadar da güzeller" dediğimiz hayvanları yakından görecekler, o yüzden bir yandan da gidebilme şansını yakaladıkları için çok seviniyorum... Kendime güvenebilsem ben de gitmek isterdim aslında ama o yüksekliğe dayanabileceğimi zannetmiyorum...


 Bir de Vodafone'a baktım da, telefon konuşmalarımızın dakikası 4,5 tl görünüyor. Gerçi Mısır için de öyle demişti Vodafone ama 30 saniye için 7 lira düşürmüştü kartımdan. Bir ara reklamlarda 1045 ekleyip arama yapmanın ne kadar hesaplı olduğundan bahsediyorlardı, kullanan ya da alternatif bir tavsiyesi olan var mı acaba??

8 kişi üşenmeyip içini döktü:

battodol dedi ki...

ne güzel bişeydir ya böyle yerlere gidebilmek, çok özenirim ama dağcılık bana biraz uzak kalmak zorunda kaldı.

aslı voipwise diye bi hesap var biz internet üzerinden onu kullanıyoruz ama ülkeden ülkeye fiyatı değişiyo bi bak istersen. Cep telefonunu da fring kurabilirsen aramayı cepten de yapabilirsin.

Unknown dedi ki...

Wuu büyük bir macera gidenler için güzel de bir hayat tecrübesi olur. okumak isterdim notlarını imkan olsa.

nazo dedi ki...

Hayatta gidemem ben de :))
Allah kavuştursun, sağ salim gelsinler canımm.
Bana vodafone demee, ömrümü yedi valla :D

Aslı dedi ki...

Battodol, ben de seviyorum, hatta evlenene kadar da eşime sık sık eşlik ediyordum. Sonra balayımızın son bir haftasını Verçenikten diğer yaylalara yürüyerek geçirmek istedi ve "Balayımda öleceğim" cümlesini defalarca kurmama sebep oldu =S Artık yalnız gidiyor =)) Onlar yükseğe çıktıkça eşimin cep telefonu da çekmeyecek aslında ama yine de çektiği zamanlar ulaşabileceğim bir ucuz yol arıyorum...

Aslı dedi ki...

Mada(e)rator, evet bence de güzel olacak =) Seyahat günlüğü tutacaklar, fotoğraf ve video da çekerler veee şubat sonu gibi blogda yayınlarım onları ;)

Aslı dedi ki...

n@zo, inşallah, bir sağs alim dönseler çoook rahatlayacağım! Vodafone da bir tek bizim gibi ücra illerde mi iyi çalışıyor anlamadım ki =))

battodol dedi ki...

:)) aslı doğa aşkı da bir yere kadar ama yani, iyi demişsin.

zirveleri açık olsun.

Aslı dedi ki...

battodol, di mi ama yani! İnşallah =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?