27 Mart, 2010

Dünyayı Ben Kurtaracağım!


Tamam, abartma olayını abartmış olabilirim. Ortaya atlayıp tek başıma dünyayı kurtarmak sadece hayal olabilir ama işin bir ucundan tutmak lazım değil mi! 46 kromozomu kapıp, iki ayak üzerine kalkıp "Ben insanım" demekle insan olunmuyor hatırlatayım.

Bu akşam 20:30-21:30 saatleri arasında dünyanın dört bir yanındaki birçok kişi gibi ben de ışıklarımı söndürüp küresel iklim değişikliği nedeniyle duyduğum kaygıyı göstereceğim ve karanlıkta geçireceğim bir saati bu konuda neler yapabileceğimi düşünerek geçireceğim.

Bu akşam dünyamız için küçücük birşey yapın. Buraya tıklamayı ve sesinizi duyurmayı da unutmayın!

İşte wwf'den konuyla ilgili ayrıntılar:

DÜNYA, SAATİNİ 27 MART 20:30’A KURDU…

          1 Milyar insan, 100’den fazla ülke küresel ısınmayla mücadele için 27 Mart Cumartesi günü bir araya geliyor. 20:30-21:30 saatleri arasında ışıklarını kapatarak sen de kampanyaya destek verebilirsin.

           Küresel iklim değişikliği konusunda Kopenhag’da Aralık 2009’da gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Zirvesi tüm dünyada hayal kırıklığı yarattı. Ne yazık ki, dünya liderleri adil ve yasal bağlayıcılığı olan bir küresel anlaşma için gerekenleri yapmakta yetersiz kaldılar. Yine de, dünya liderlerinin ve politikacılarının isteksiz ve cesaretsiz tutumu bizleri yıldırmadı. Karbon emisyonlarını azaltmak ve küresel iklim değişikliğini önlemek, yeryüzündeki yaşamı savunmak ve sürdürülebilir kılmak için şart.

           27 Mart 2010’da, saat 20:30–21:30 arasında dünyanın dört bir yanından binlerce insan, küresel iklim değişikliğine karşı tepkilerini dile getirmek için tek bir sesin parçası olacak. Üç yıl önce Avustralya’da başlayan ve tüm dünyaya yayılan Dünya Saati Kampanyası, Eyfel Kulesi, Empire State Binası, Mısır Piramitleri gibi ülkelerin ikonu olan yapılarda uygulanarak katılımı artırdı, dikkatleri iklim değişikliğine çekti.

            “Ben de küresel iklim değişikliğinden kaygı duyuyorum” demek ve tepkinizi dile getirmek için kampanyaya katılın, değişimi yaratanlardan biri olun. Yaşayan bir dünya için….

             Tüm Dünya Saati etkinlikleriyle ilgili sizi bilgilendirebilmemiz ve ne zaman nerede ışıkların kapatıldığını bilmemiz için formu doldurmanız çok önemli...

0 kişi üşenmeyip içini döktü:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Kim o?